bajkal
KULTURA · fotografija

Bajkalsko jezero je najdublje i najčistije jezero na Zemlji. Poznato je pod nazivom „plavo sibirsko oko“, a nalazi se u istočnom delu azijske Rusije. Dužina jezera je oko 600 km, a debljina leda oko 15-2 metra.

Led ima različite pojavne oblike u različitim delovima jezera. To se dešava zato što se voda ledi sloj po sloj. Nekada se može naći zaleđena riba ili grana u ledu. Takođe, zaleđeno jezero je veoma transparentno pa se može videti sve do dna, možete gledati jezersko dno, ili posmatrati ribe koje žive u jezeru.

Zimi na ovom jezeru ima mnogo ljudi. Uglavnom su to turisti. Koriste klizaljke ili sanke kada se kreću po jezeru. Ali ima i onih koji se kreću po ledu stotinama kilometara, nose šatore sa sobom i spavaju na zaleđenom jezeru.
Led se na Bajkalskom jezeru zadržava do maja. Međutim, već u aprilu nema kretnji po zaleđenemo jezeru. Ali, zato je trenutno prepuno života i lepote. Kako zima zaista može da bude čarobna, uverite se u našoj galeriji.

Foto: Кристина МакееваOtvori galeriju
njujork Euforija disko kulture 70-ih u Njujorku NG National Geographic: Neobjavljene fotografije iz arhive balerine Druga strana baleta:Portreti balerina u privatnosti domova istorija Sjajne istorijske fotografije · · · · · ·