tv
U VAZDUHU · pop trash

Sitkom (sitcom) je naziv dobijen od reči „situation“ i „comedy“ i označava poseban podžanr radio i televizijske humorističke serije i koji u sebi objedinjuje različite smešne situacije. U principu, sitkomi su ograničeni na mali broj likova i na statično mesto radnje. Na početku formiranja ovakvog programa ideja je bila da se epizode snimaju uživo, pred publikom, koja bi se smejala svakoj fori, a naravno, kasnije je dodat i onaj nasnimljen smeh koji je karakteristika svakog sitkoma.

Iako traju oko trideset minuta po epizodi, i imaju nekoliko likova koji se redovno pojavljuju, sitkomi su postali platforma za kreaciju omiljenih televizijskih junaka, koji ne prestaju da budu deo našeg života pa i zabave i mnogo nakon što se emitovanje omiljenog sitkoma završi. Oni su lenji, arogantni, smešni, čudni i mi jednostavno ne možemo bez njih. Prepričavamo njihove fore i smejemo se njihovom životu. Neki od nas dali bi sve da svoj život mogu da podese tako da sasvim zaliči na život omiljenog sitkom junaka. Gledali smo pojedine sitkome i desetine puta i čini nam se da ćemo ih gledati svakog puta kada naletimo na TV-u na njih. Bez obzira na to što odavno znamo sve fore napamet. U galeriji ćete prepoznati neke od omiljenih sitkom junaka. A u komentarima nam napišite koji je vaš omiljeni heroj! 

George Costanza (Seinfeld)Otvori galeriju

„Lomimo“ se oko toga da li su nam draži sitkomi koji dolaze iz Britanije ili pak oni iz Amerike, to sve zavisi od toga koji tip humora više volite.

1393_cover 7 velikih promašaja u karijerama poznatih ličnosti page_cover Najsmešnije reakcije poznatih na paparace cover www.dailymail.co.uk i www.haikudeck.com Plastika fantastika – kada ljudi preteraju sa odlaskom pod nož botticelli-venus-doll-Anya-Kozlova-8 Botičelijeva Venera je postala lutka