Huawei_POZIOM_HD_144_MATELITE-cover
U VAZDUHU · tech/web

Pametni telefoni nam omogućavaju nove načine međusobnog povezivanja, a Huawei je proverio kako moderni odnosi funkcionišu u smislu izražavanja naklonosti. Koji je to najbolji dokaz ljubavi izražen posredstvom telefona?

Huawei, proizvođač telefona Mate 10 lite sproveo je istraživanje pod nazivom Pametne (telefonske) veze, kako bi otkrio koji su to najbolji načini da nekome kažete da ga volite, u svetu pametnih telefona. Istraživanje je sprovedeno od strane agencije IPSOS, i prikupljeni su podaci iz 12 zemalja uključujući i Srbiju.

Odvojeni ste od voljene osobe, ali i dalje želite biti romantični? Možete poslati vrlo kreativnu poruku ljubavi vašoj voljenoj osobi, čak i otkucaje srca, ali većina ljudi vodi se jednostavnošću. Tako, na primer, 28% građana Srbije šalje „volim te“ kao dokaz ljubavi svom partneru, dok njih 30% šalje emotikone, poput <3 ili :* , dok će svega 7% ispitanika poslati „nedostaješ mi“. Sve poruke ovakve ili slične sadržine pokazuju vašoj voljenoj osobi da mislite na njega/nju tokom dana.

Nije neuobičajeno u svetu, da parovi često jedno drugom daju nadimke, bilo da  su u braku ili u vezi. 17% stanovnika Srbije upisuje svoje partnere u imenik telefona pod nadimkom dragi/draga, dok njih 24% koristi pojmove: ljubav, andjeo, duša, voljeni/ voljena itd. Ipak, najveći broj građana Srbije, njih 46%, svoje voljene upisuje u imenik njihovim ličnim imenom.

Iako su telefoni napravljeni od raznih elektonskih komponenti, prava magija njihove tehnološke hemije leži u našoj sposobnosti da ih pretvorimo u emocionalni medij. Telefoni nam pomažu da održimo kontakt sa porodicom i prijateljima, ostanemo bliski sa njima slanjem poruka i razgovorima, a zahvaljući aplikacijama za upoznavanje, možemo poboljšati čak i naš ljubavni život. 23% građana Srbije, koristi mesindžer ili slicne aplikacije za slanje ljubavnih poruka voljenoj osobi, svega 2% izjavljuje ljubav svojim partnerima na društvenim mrežama, dok čak 51% naših ispitanika to rado čini slanjem tekstualnih poruka.

Ljubav je oko nas još od početka ljudske civilizacije, ali pametni telefoni mogu da joj daju potpuno novu dimenziju. Zaljubljeni parovi širom sveta svakodnevno koriste mobilni telefon da izraze svoja osećanja i održe strast u vezi. Zaista je sjajno kada možete nekome da kažete „volim te“ licem u lice, bez obzira na daljinu i vreme, zar ne?

Istraživanje je sprovedeno u januaru 2018. godine među građanima Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije, od strane agencije IPSOS, za kompaniju Huawei, proizvođača uređaja Mate 10 lite.

Mate 10 lite – kombinacija neverovatnih perfomansi i snage

Ovaj pametni telefon kompanije Huawei sadrži prednju i zadnju kameru sa dvostrukim sočivima, dizajnirane tako da odgovore na izazov bilo kog selfija, slike ili društvene mreže koja je bitna današnjim dinamičnim korisnicima. Elegantni dizajn telefona Huawei Mate 10 lite počinje sa fantasticnim FullView ekranom i neprimetno se spaja sa blagim, zaobljenim ivicama jednodelnog kućišta izrađenog od industrijskih materijala visokog kvaliteta.

HUAWEI_SMARTFONES RELATIONSHIPS sr_A-1-cover Huawei otkriva: Slanje poruka najpopularnija aktivnost korisnika pametnih telefona LOreal-UV-Sense-Wearable-2-800x580-cover Najbolji gedžeti sa izložbe potrošačke elektronike Huawei_POZIOM_HD_144_MATELITE-cover Kako ostati zajedno iako ste razdvojeni SamsungOlympicShowcase_1 Samsung Galaxy: Proces izrade telefona iz ugla robota · · · · ·