bicikl
U VAZDUHU · urban flash

Stop kradljivcima bicikala! Znamo da vas nikakva brava ne može spasiti od kradljivaca, nikakvi katanci. Lopovi jednostavno prevazilaze sve prepreke i vi ostanete bez svog „ljubimca“ gde god ga vezali. Ali, možda sada postoji brava koja im uspešno prkosi.

SkunkLock katanac za bicikle jeste ono što ime govori- smdljivo sredstvo protiv kradljivaca. Ova brava štiti bicikl tako što ispušta smdljivi gas kada neko pokuša nasilno da odnese bicikl, i kradljivac od tog gasa počne da povraća. Dakle, čini se da se dolijalo kradljivcima bicikala.
nvoz2s
Sada će lopovi dva puta razmisliti pre nego što krenu ka biciklu koji „čuva“ SkunkLock, pošto kada pokušaju da slome bravu ili je pretesterišu, ona će početi da ispušta oblak smrada. Ako ih miris ne odvrati od krađe, onda pomoći nema, makar za sada… Toliko je jak i odvaratan da dovodi do povraćanja. Čak i da lopov nosi gas masku, miris je toliko jak da 99 odsto ljudi koji su ga udisali na rastojanju od pola metra dobija nagon za povraćanjem.

SkunkLock je izum Daniela Idzkowskega iz San Franciska gde se godišnje ukrade 1,5 miliona bicikala. Prve pošiljke smrdljivih brava se očekuju u junu 2017. a ovde možete pogledati više o ovoj sjajnoj napravi.

posao Razgovori za posao iz vaše mašte besmisleno Ovo su najbeskorisniji izumi na svetu prijateljstvo Razlike između ženskih i muških prijateljstava navike Negativne navike kojima je većina sklona