Skysphere - solarna kuća
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Dobar bi deo muškog sveta voleo da ima nekakvu „Betmen pećinu“ u koju bi mogao povremeno da pobegne i tamo se prepusti čarima uživanja u samoći.
Inženjer Jono Williams nije napravio pećinu iz snova, ali kuću svakako jeste i to solarnu, postavljenu visoko iznad tla, delimično po uzoru na čuvene „kućice na drvetu“ u kojima su se deca nekad igrala.

Skysphere je naziv solarne kuće izgrađena visoko iznad tla, u kojoj se pogled na prostranstva oko nje podešava putem nekoliko klikova na pametnom telefonu.
Jono Williams je uložio više od 3000 sati rada kako bi napravio kuću u vrednosti od 45 hiljada dolara. Modernog dizajna, kuća se nalazi u blizini padine u predgrađu Lintona, na Novom Zelandu.

Opremljena je high-tech uređajima, brzim internetom i LED rasvetom. Svi aparati, uključujući frižider, kauč s dozerom za pivo, bežični zvučnici i projektor napajaju se solarnom energijom prikupljenom sa solarnih panela (sunčanih dana na Novom Zelandu ima dosta). Specifičnom aplikacijom Williams ih je uspeo povezati sa svojim telefonom tako da je dovoljan samo klik i atmosfera u domu postaje nezaboravna.

Do okruglog utočišta stižete preko merdevina koje su skrivene ispod stubova kuće, a umesto da svuda sa sobom nosite ključ, u kuću se ulazi putem čitača otiska prsta. Moglo bi se reći da je ovakva kuća zaista prilagođena potrebama čoveka 21. veka, a jedini problem je što nema kupatilo, mada prema rečima vlasnika, nema ničeg lošeg u tome da pojedine stvari obavljate u prirodi!

Umesto kućice na drvetu možete da odmarate u solarnoj kućiOtvori galeriju
cover City letnja preporuka #05: Bickl kao deo enterijera Dekorativne lampe Christian Lacroix Ukrasne lampe sa potpisom modne kuće Christian Lacroix Građevine koje čuvaju staro drveće Građevine koje čuvaju staro drveće Popijte kafu u Breaking Bad kafiću Popijte kafu u Breaking Bad kafiću ·