57251444_177041219866911_3584050252192499822_n_cover
PULS GRADA · gastro

U doba Instagrama, Fejsbuka i Tvitera, kafeterije širom sveta se konstantno trude da običnu šoljicu kafe pretvore u nešto specijalno, vredno fotografisanja i deljenja na društvenim mrežama. Kineski lanac kafeterija „Mellower Coffee“ je u tom duhu napravio inovaciju u služenju šećera uz kafu svojim gostima koja će sigurno obradovati sve sladokusce.

Sistem je vrlo jednostavan. Iznad vaše šolje kafe Americano stoji šećerna vuna na štapiću koji drži mala metalna konstrukcija zakačena za poslužavnik. To izgleda kao svojevrsni oblak iz koga pada kiša od šećera u vašu kafu pa zbog toga nimalo ne čudi da se ovako poslužen topli napitak zove Slatka mala kiša.

Potpuno predvidivo, to je postalo veliki hit na Instagramu i redovno se dele slike ovako poslužene kafe sa obaveznim heštegom #sweetlittlerain.

Deca su, naravno, luda za ovom inovacijom i mole svoje roditelje da ih odvedu u lokalnu kafeteriju lanca „Mellower Coffee“. Nije teško razumeti zašto, samo treba biti oprezan i ne dozvoliti klincima da vam smažu baš sav šećer koji ste namenili za svoju kafu.

Slatka mala kiša je za sada dostupna samo u Istočnoj Aziji, ali ne sumnjamo da će kafedžije na našem kontinentu uskoro probati nešto slično. Sigurni smo da mnogi ljubitelji kafe iz naših krajeva ne bi imali problem da plate malo više za ovakav ugođaj, posebno oni sa decom.

ales-krivec-623956-unsplash Možete da jedete hleb u okviru keto ishrane – ali ima jedna caka 02_Sladak_zivot_Facebook_505 kb Festival poslastica i slatkiša u Domu omladine Beograda BeFunky-collage Slatko, a bez šećera pjimage (28) Savršen trik za ukusno pečeno povrće · · ·