5976_cover
KULTURA · art

Nekada su samo vlastodršci imali čast da dobiju svoje statue. Danas, pak, veće su šanse da se napravi statua Lenona nego Lenjina. Pogledajte u našoj galeriji statue velikih muzičara, od majstora klasične muzike, pa do rok zvezda 21. veka.

Paradoksalno, lokacije statua su najčešće gradovi u kojima su muzičari rođeni, gde se na njihove ekscese i kontroverze nije gledalo sa odobravanjem za vreme njihovog života. Danas se ipak takve transgresije zaboravljaju, i gleda se da se privlačenjem fanova dotičnih zaradi ponešto od turizma. Posle smrti su svi mnogo voljeniji, tako nekako se može tumačiti ova sasvim uobičajena pojava!

Mora se priznati da su statue dosta verne svojim modelima, i uglavnom ih prikazuju u karakterističnim pozama. Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju statue Fredija Merkjurija, Boba Marlija, Bitlsa, Mocarta i još mnogih drugih muzičkih legendi.

Ejmi Vajnhaus u Londonu, izvor: Alamy Stock PhotoOtvori galeriju
Podzemna skloništa_cover Izložba fotografija „Podzemna skloništa“ u Goethe Institutu 107355-image38-800-a542d8629a-1484634223_cover Satirične ilustracije koje će vam otvoriti oči EGallery_Ruzicasta konverzacija_Peđa Rakićević Otvorena šesta postavka izložbe „EGallery“ pagecover985734 Kič tanjiri sa slikama rok zvezda · · · · ·