umetnost
KULTURA · art

Koliko je ulična umetnost zaista jaka i uspeva da prenese poruku i komunicira sa ljudima govori i činjenica da je već došlo do njenog razvoja. Sa gradskih zidova, gde se crta sprejevima, sada se „oslikava“ i prašuma i to svetlošću.

Street art 2.0 je projekat Francuza Philippa Echarouxa koji oslikava prostor svetlošću. Kao platno za svoj poslednji rad je odabrao brazilske tropske kišne šume. Rad ima za cilj skretanje pažnje na problem i posledice prekomerne seče šuma, a projekcija, odnosno, svetlosni grafiti su lica pripadnika Suri plemena, koji su i učestvovali u stvaranju ovog rada. Philippe Echaroux ima 33 godine i njegovo osnovno zanimanje je fotografija, ali i crtanje grafita. U rodnom Marseju 2014. godine prvi put je umesto boje za svoj rad počeo da koristi svetlost i igru svetlosti. Ali, sada želi da ovakvim pristupom umetnosti koja definitivno ima moć da menja svet skrene pažnju ljudi na realne probleme, te je Brazil bio njegova poslednja destinacija za rad. Više o tome možete pogledati u videu koji sledi.

svet Uznemirujuće ilustracije modernog života ulice Kada počne kiša, ove ulice ožive Inkubator cover Projekat „Inkubator: Inter/Akcija“ u Domu omladine Beograda Karolina Bregula, Office for Monument Construction (2016), film  cover Međunarodna grupna izložba „Dogodilo se sutra“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti