varke
fotografija

Pre par godina smo bili svedeoci velike debate na internetu u vezi boja jedne obične haljine. Jedni su tvrdili da je ona plave i crne boje, dok su drugi na njoj videli samo belu i zlatnu. Boje, međutim, nisu jedino što ponekad percipiramo različito.

Često se dešava da gledamo u neku fotografiju i primećujemo nešto što ne postoji u stvarnosti. To su uglavnom optičke varke koje nastaju slučajno, ali nas i pored toga teraju da protrljamo oči i pogledamo ponovo o čemu se radi ne bi li otkrili o čemu je zapravo reč. Na jednoj slici, na primer, deluje da jedna žena u haljini lebdi, međutim, ona samo hoda bosa. Na drugoj slici na prvi pogled izgleda da jedna devojka ima bradu i brkove, ali kada pogledamo pažljivije, primećujemo da je za iluziju kriva njena duga kosa.

Ove i još mnoge druge slične primere slučajnih optičkih varki možete pogledati na fotografijama u našoj galeriji.

Slike koje pokazuju da ne možete uvek verovati svojim očimaOtvori galeriju
collage Jedan tata je želeo da se osveti rođacima neprijatne fotke Fotografije iz detinjstva kojih se ljudi najviše stide island-house-michigan-bear-paper-mackinac-gallery-oddsandends-unsorted-161888-2 Usamljene kuće na prelepim ostrvima naslovna odozgo Neverovatne fotografije iz ptičje perspektive · ·