Preteća slova i poruke
U VAZDUHU · urban flash

Poznato je da reč ponekad može biti opasnija od mača, ali da li i napisana reč nekome, a naročito u savremenom dobu, može doći glave? Ako mislite da ste izuzetak, da bi za vas trebalo da važe drugačija pravila, razmislite i o statistici koja kaže da svake godine upotreba mobilnog telefona tokom upravljanja motornim vozilom dovede do teški telesnih povreda ili smrtnog ishoda čak 1,6 miliona ljudi.

Odgovor je nažalost potvrdan! I nema veze sa politikom, na protiv ima veze sa ljudskom nespremnošću da poštuje zakone koji kažu – dok vozite automobil ne bi trebalo da telefonirate, ili da kucate poruke.

Nesreće koje su u direktnoj vezi sa kucanjem tekstualnih poruka na mobilnom telefonu direktno i na godišnjem nivou ugroze 330,000 ljudi širom sveta, a to znači da i najkraće poruke dovode u problem i potencijalni rizik svoje aktere.

Tvorci nove kampanje koja skreće pažnju na ovaj problem poveli su se idejom – šta je verovatnije da ćete ubiti u ovom životu, zli diktatori ili sms poruka? Premisa od koje kreće kompanija Lightfarm Studios sa Novog Zelanda glasi ovako – Letters Can Kill. U saradnji sa brendom Mitsubishi napravljena je zanimljiva kampanja koja slova koja se najčešće koriste u kucanju sms-a, menja u lica zastrašujućih likova poznatih iz istorije. Od Osame bin Ladena, preko članova KK klana, Muammara Gaddafija, Charlesa Mansona do Hitlera. Foto manipulacije uključuju mnoge likove iz crtanih filmova i slične zlice koje bi trebalo da vam skrenu pažnju da kada kucate LOL to može da bude poslednje što ćete uraditi u svom životu!

Možda vas oni spreče da kucate poruke dok vozite Otvori galeriju
Automatski nacrt Kakav je to budilnik Arnold Schwarzenegger? Facebook oglasna tabla u selu Internet u stvarnom životu na primeru jednog italijanskog sela Panda sladoled Najluđi primeri lažnog oglašavanja Propast civilizacije Ovo su jasni znaci propasti civilizacije · · · ·