Slovenačka zima
fotografija

Slovenački fotograf Marko Korošec znao je da sneg i led mogu formirati imresivne strukture, gotovo građevine, ali ono što je ove godine zatekao na planini Javornik bilo je preko svakih očekivanja. Nakon deset dana intenzivnog vetra, snega i niskih temperatura koje su dovele do zamrzavanja snežnih površina, Korošec je pošao u planine da proveri da li su ga i ove zime dočekale neke neobične snežne skulpture.

Na vrhu Javornika, vreme se poboljšalo, ali ono što se do tada zbivalo ostavilo je traga u prirodi, u obliku ogromnih ledenih, gotovo sabljastih struktura, guste šume ledenog inja, i ledenice dužine i do 1 metra. Korošec kaže da voli ekstremne vremenske prilike, kao i da je viđao mnogo sličnih pojava, ali nikada ništa identično onome sa vrha Javornika. Kao da su predeli samo deo njegove mašte, a ne pojava kakvu je sila prirode priredila u svega nekoliko dana.

Čarolija planine Javornik Otvori galeriju
Đoković osvojio Vimbldon Godina 2014. u slikama foto iskustvo staro 20 godina Ulična moda: Posledice globalizacije Ovo nije bilo planirano Šašave porodične fotografije Najlepše fotografije građevina sveta Svetske građevine: 10 najlepših fotografija · · ·