Zadužbina Ilije M. Kolarca
KULTURA · muzika

U godini kada Kolarčeva zadužbina proslavlja 140 godina postojanja, jedna od najznačajnijih institucija koja promoviše umetnost, kulturu i nauku nastavlja svoj put ka cilju da postane dominantna institucija na polju umetnosti, kulture, nauke, edukacije. Kolarac decenijama ima vernu publiku, a u godini velikog jubileja žele da povećaju njen kapacitet. Jedan od takvih projekata je Savet mladih, Kreativne Evrope, koji je po drugi put osnovan u Kolarčevoj zadužbini.

Novi Savet mladih, čiji su članovi Ana Anastasov, Bogdan Djurić i Predrag Mladenović, tokom dve godine sticaće važno iskustvo u Kolarčevoj zadužbini, radeći sa zaposlenima, i osmišljavati programe koje zanimaju mlade. Jedan od takvih projekata je i Youtube kanal Slušate Kolarac.

Svake sedmice, ljubitelji umetničke muzike i nauke će van prostorija Kolarca, širom sveta, moći da slušaju koncerte i predavanja koji su održani u našim salama. Svakog ponedeljka i četvrtka, na Youtube kanalu Slušate Kolarac očekuju vas novi koncerti i zanimljiva predavanja. U toku je priprema vebsajta Slušate Kolarac, na kome će se naći najvažnije informacije o radu Saveta mladih, o planovima i ideja, kao i intervjui, koje rade članovi sa umetnicima i ostalim važnim kulturnim poslenicima, ali i sve ostalo što zanima mlade ljude kada je kultura i nauka u pitanju.

Kolarčeva zadužbina je projekat Saveta mladih ponovo pokrenula u godini velikog jubileja, zato što je jedan od glavnih ciljeva upravo skretanje pažnje mlađoj publici na važnost umetničke muzike, nauke ali i učenja kroz ceo život. A cilj je da mladi umetnici i naučnici postanu idoli i heroji novih generacija!


DVLM Vodeći svetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike na EXIT-u Peter Murphy Peter Murphy stigao u Beograd E-play foto Nebojsa Babic Pozovite na koncert E-Play-a i osvojite ulaznice nosleep No Sleep Festival u Beogradu · · ·