art-1905711_960_720
KULTURA · art

Posete muzejima i umetničkim galerijama trebalo bi da predstavljaju iskustva koja nas raduju, oplemenjuju i inspirišu. Međutim, postoje ljudi koji posećuju kulturne institucije i događaje, tragajući za neprimećenim i smešnim detaljima na umetničkim delima. 

Za razliku od većine koja uživa u radovima najvećih svetskih umetnika, ovi pojedinci traže u tim delima nevidljive i nejasne momente. Nakon što ih zapaze, kreiraju svoje radove postavljajući likove iz poznatih umetnički slika u savremeni kontekst. Radovi različitih stvaralaca koji umetnost posmatraju na drugačiji način, pruža nam u potpunosti, do sada nepoznat, ugao gledanja na opus slavnih slikara. U pojedinim slikama renesansnih umetnika provlače se pitanja i situacije iz vremena u kome živimo. U našoj galeriji pogledajte kako na duhovit i zabavan način možemo da posmatramo umetnost.

Razgovor za posaoOtvori galeriju
mona-lisa-690203_960_720 Kako su nastala najpoznatija umetnička dela download(7) Umetnice performansa koje bi trebalo da znate ruby-8 Minijaturne slike na kesicama čaja page_cover Umetnost od useva · · · ·