pagecover
U VAZDUHU · društvene mreže

Krivi toranj u Pizi je jedna od najpopularnijih znamenitosti u Italiji, ali zbog svoje nagnutosti i jedna od najčudnijih građevina na svetu. Milioni turista svake godine posećuju ovu lokaciju, a mnogi od njih naprave sada već kliše fotografiju u kojoj zbog optičke iluzije deluje kao da oni svojim rukama sprečavaju pad krivog tornja.

Krivi toranj u Pizi je sagrađen kao zvonik za okolnu katedralu. Već od samog početka izgradnje 1178. godine, građevinari su primetili da nešto nije u redu. Temelj zvonika je očigledno bio na nestabilnom tlu, ali iz nekog razloga izgradnja je nastavljena, i toranj je bio u potpunosti završen 1372. godine. Tokom ’90-ih godina 20. veka toranj je rekonstruisan jer se previše nakrivio. Naravno, građevinari ga nisu potpuno ispravili, već samo vratili u manje opasan krivi položaj, kako bi i dalje privlačio turiste zbog svoje specifičnosti..

Posete su i dalje ogromne, a u poslednje vreme ljudi pronalaze i malo kreativnije načine da se slikaju ispred ove znamenitosti umesto u već gorepomenutoj standardnoj pozi. Njihove zabavne fotografije ispred krivog tornja u Pizi možete pogledati u našoj galeriji.

Smešne slike ispred krivog tornja u PiziOtvori galeriju
pagecover 5 seksi kuvara koje morate zapratiti na Instagramu pagecover Muškarci poziraju kao žene 14871860-DCYsZ17WAAAe_gk1-1498461252-650-003e696a7b-1498658526_cover Ne verujte slikama na socijalnim mrežama! pageselficover Selfiji u najgorim trenucima · · · · ·