love-short-story-5a621704d0a64__880
KULTURA · strip

Pre otprilike godinu dana, Džejms Regan je počeo da crta duhovit strip kako bi se izborio sa depresivnim stanjem u kojem se nalazio. Crtajući o problemima koji ga muče, pomoglo mu je da se suoči i izbori sa njima. 

U trenucima kada se loše osećao, trudio se da pronađe način kako da pomogne sebi. Nije se oslanjao na druge ljude očekujući njihovu pomoć. Pokušao je sam da pobedi depresiju. Ljubav prema stripu, kreativnost i duhovitost, omogućili su mu da na neobičan način prevaziđe samog sebe. Situacije koje su ga mučile, stavio je na papir i prikazao kroz, pomalo, crn humor. Upravo humor, kao prva linija odbrane od depresije, mu je pomogao da se izbavi iz takvog stanja. Pogled na strip, kod njega je izazivao radost i sreću, a probleme koje je imao, sada je gledao na papiru i smejao se.

Podelio je svoj rad putem Instagrama i shvatio da njegov strip ne pomaže samo njemu, već i ostalim ljudima, koji su mu se javljali kako bi se zahvalili. U našoj galeriji pogledajte na koji način je kroz strip Džejms pomogao sebi i drugima u borbi protiv depresije.

Nagrada za najveći promašaj Otvori galeriju
Naslovna ilustracija - detalji iz stripa Kapetan Nitrat Kapetan Nitrat ponovo leti: Novi ciklus filmova u Kinoteci DilanDog2017 Najbolje epizode „Dilana Doga“ iz 2017. godine Majke i očevi Trideset godna druženja sa istraživačem noćnih mora: „Dilan Dog – Majke i očevi“ strip Zloće iz stripova koje volimo · · · ·