Šminka za razgovor za posao
PULS GRADA · lepota

Moglo bi se polemisati oko toga da li je prvi utisak koji ostavljamo na osobe ključan ili ne, ali da je bitan, naročito pri poslovnim susretima, to je svima jasno. Razgovor za posao prva je prilika u kojoj vas poslodavci upoznaju, a ono što govorite trebalo bi da prati i vaša pojavnost. Osim odeće, komuniciramo i načinom na koji smo se našminkali, pa je i taj segment nešto na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Ako biste želeli savet u jednoj rečenici, preporučili bismo vam da sve što nanosite na sebe, bilo da se o šminkanju ili laku za nokte radi, bude što prirodnije. Na razgovoru za posao možete i preporučljivo je da se pojavite našminkani, ali nikako ne želite da vaša šminka bude prvo što će budući poslodavac primetiti. Ona je tu samo da vam pomogne da izgledate odmornije, svežije, ali ne i da bude glavni utisak sa vašeg razgovora. Ujednačite ten puderom slabije do srednje pokrivne moći, a eventualne nedostatke prekrijte korektorom. Nemojte preterivati sa količinom, jer ne želite masku na licu, naročito, ako se, kao i većina razgovora obavlja tokom dana.

Rumenilo je takođe poželjno, ali neka ono bude prirodnih tonova, roze ili boje breskve. Ukoliko ste jako bledi, dozvoljena je i mala količina bronzera, ali neka to ne bude verzija sa šljokicama i u potpunosti zaboravite strogo konturisanje lica. Taj tip šminkanja ostavite za neku večernju priliku ili izlazak. Ukoliko koristite senke, neka to budu sive ili braonkaste nijanse, zavisno od vašeg tena, takođe bez šljokica i sjaja. Koristite olovke u braon ili sivoj boji, pre nego jake crne, naročito ako ste svetlijeg tena, a savršeno precizno iscrtani ajlajner možete preskočiti za ovu priliku. Maskara je tu da upotpuni izgled, ali se zadržite na jednom ili eventualno dva uredno namazana sloja.

Olovka i karmin kremastog ili mat finiša preporučljiviji su od sjaja za usne, ali se možete odlučiti i za sjajniju varijantu u boji mesa ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Koliko god da vam dobro stoji crveni karmin, pa čak i ako vam uliva dodatno samopouzdanje, on nije pravi odabir ukoliko idete na razgovor za posao.

Što se noktiju tiče, prozirne, bež ili druge neutralne varijante su najbolji izbor, a osim boja povedite računa i o obliku i dužini. Previše dugi ili prekratki neuredni nokti ostavljaju podjednako loš utisak. Neka i vaše zanoktice i kompletna koža ruku budu negovani.

Razgovor za posao nije prilika za isprobavanje novih frizura. Kosa mora biti čista, uredna, a sami izaberite da li ćete je skupiti u rep, punđu ili je nositi puštenu. Profesionalno feniranje nije obavezno, dovoljno je da sami četkom oblikujete kosu kada je budete sušili. Ukoliko se farbate, bilo bi dobro da nemate prevelik izrastak. Kod odabira parfema, vodite se sličnom logikom kao kod šminke i frizure – prijatna, nenapadna varijanta biće najbolji izbor. Iako vam se možda čini da ćete nekim upadljivim detaljem pokazati svoj karakter, ipak je bolje da to učinite onim što ćete reći i svojim ponašanjem, nego bojom karmina.

Najlepše žene na svetu Još jedna lista: Najlepše žene sveta Marylin Monroe Marilyn Monroe se vraća Max Factoru Idealni prolećni parfemi 10 novih parfema idealnih za proleće Brada Najbolje brade na izložbi posvećenoj borbi protiv raka kože ·