1 www.allure.com
PULS GRADA · lepota

Da bi izgledali lepše i bili sigurniji u sebe neretko se okrećemo šminki za pomoć. Ali da je ona mnogo više od pomoćne alatke, svedoče ljudi koji uz pomoć nje kreiraju neverovatne iluzije. Jedna od takvih osoba, koja se svakako izdvaja, jeste Mimi Choi. Ona samo uz pomoć šminke, bez lažnih trikova, postiže realistične efekte dupliranih očiju, lica isečenog na pola, ili u delićima, pa i onog koje kao da se sliva… Bizarno i neobično, ali i dalje lepo i ženstveno – čista magija.

Mimi Choi je tridesetjednogodišnja kanađanka iz Vankuvera. Šminkerka je, ali tu umetnost diže na jedan mnogo viši nivo, koji se poigrava sa percepcijom i vizurom. Ona kreira hiperrealistične optičke iluzije na svom licu za koje kaže da je: “belo platno na kojem praktikujem svoju umetnost”. Instagram nalog učinio je da se pročuje njeno ime, i javi opšta viralna fascinacija vezana za kreativno umeće koje poseduje.

Inače, gospođica Choi je nekadašnja učiteljica, koja je držanje časova deci u školi zamenila svojim pohađanjem škole lepote, kako bi usavršila šminkerski zanat. Da promeni karijeru podržala ju je i mama, koja je bila svedok njenih prvih fascinantnih eksperimentisanja sa šminkom, koja ni tada nikog nisu ostavljala ravnodušnim.

Mimi svoj nekonvencionalni rad zasniva na poigravanju nerealnog i realnog, kreirajući izglede za koje bi neko rekao da je moguće izvesti ih samo u fotošopu. Po njenim rečima, inspiraciju nalazi u svom okruženju, fotografijama, slikama i emocijama. Takođe se trudi da ne gleda i ne prati šta to drugi šminkeri rade, već da se koncentriše isključivo na svoj rad, kako bi postigla nešto unikatno i originalno.

Svojim rečima, Mimi jasno ističe kakav je njen pristup: ”Moj glavni cilj svaki put kada radim novi look jeste da bude znatno bolji od onog koji sam uradila prethodnog dana, jer sam svoj najveći kritičar i konkurencija. Postalo je veoma teško da impresioniram samu sebe, ali to je ono što me motiviše da pokušam da budem sve bolja.“

Šminkanjem se bavi već tri godine, i koristi četkice za slikanje kako bi precizno postigla detalje. Šminka koju koristi je standardna, ništa naročito drugačija od one koju svaka dama poseduje. Kako bi što verodostojnije pokazala svoje umeće, dosta koristi hajlajtere i konturing metod. Uz pomoć crnog ajlajnera iscrtava, a zatim nadopunjuje bojama i senkama kojima bukvalno senči prostor lica. Neki od Miminih rešenja toliko su komplikovani i zahtevni, da joj je potrebno i do pet sati kako bi ih uradila.

Osim što svoje umeće i viziju često pokazuje preko Instagrama, Mimi priznaje da pati od anksioznosti i povremenih napada panike, te da joj mašta pruža vid oslobođenja koji joj pomaže ne samo na kreativnom, već i na ličnom planu.

Otvorite galeriju, kako biste još uživali u Miminim šminkerskim kreacijama.

Mimi Choi: Šminka kao umetnost optičke iluzijeOtvori galeriju
Poliklinika Diva Poliklinika Diva: 25 godina brige o zdravlju i savršenom izgledu 1 hand cream_cover KOOZMETIK: Prirodna nega ruku pagecoverrr Novi miris: Absolute me MEN geli linija 2017 TISK_cover Afrodita kozmetika: 5D sensitive · · · · ·