Profesionalno šminkanje očiju
PULS GRADA · lepota

Kao što znaš profesionalni šminkeri su maheri svog zanata i sigurno si nekada poželela da imaš njihovo umeće i da saznaš sve trikove. Šminkanje očiju je često najvažniji deo šminkanja a trendova različitih tehnika šminkanja očiju ima sve više i više.

Sve što ti je potrebno da započeš ovaj proces poput pravog profesionalca su pre svega kvalitetni proizvodi i odgovarajuće četkice, a ni ogledalo koje uveličava nije na odmet.  Posle je sve što ti preostaje malo vežbe i želja da naučiš kako se to radi. Pa da počnemo:

Korak 1

Prvo što svi šminkeri rade jeste hidriranje kože. Oni na čitavo lice nanose hidratantnu kremu. Razlog za to je vrlo logičan. Kremom se licu daje potrebna vlažnost, a vlažna koža bolje povezuje proizvode koje stavljaš na kožu i samim tim šminka će se duže zadržati na tvom licu. Sačekaj da ti koža upije kremu i pređi na drugi korak.

Korak 2

Ovaj korak obično preskaču oni koji nisu u makeup svetu, a profesionalcima je to nezamislivo. U pitanju je stavljanje prajmera. Obavezno ga stavi i tako neutrališi bore oko očiju i zamaskiraj slične nepravilnosti na koži oko očiju.

Korak 3

Posebna pažnja prilikom šminkanja očiju posvećuje se prekrivanju predela oko očiju, dakle sakrivanju podočnjaka. Trik je u tome da posvetliš područje ispod očiju, ali ne samo liniju podočnjaka. To postižeš nanošenjem korektora u obliku obrnutog trougla. Na kritične tačke nanesi kolor korektor koji če pokriti i najupadljivije nepravilnosti na koži.

Korak 4

Vreme je za nanošenje senke. Ako si gledala neki video profesionalnog šminkanja sigurno si primetila kako četkicu sa senkom šminkeri svaki put malo istresu ili nanesu na nadlanicu, pre nego što je stave na nečiji kapak. To rade kako bi se otarasili viška praha i kako bi naneli tačno odgovarajuću količinu.

Šminkeri nikada ne nanose samo jednu nijansu, već kombinuju dve ili više, kako bi dodali dubinu kapku. Njima za isticanje određenih delova oka služe sjajne i svetle nijanse, a da bi postigli efekat dubine kapka i za konturisanje koriste tamnije nijanse. To znači da bi trebalo u sledećim pokretima da se uvežbaš:

  • Duž celog kapka, na srednju liniju nanesi jednu boju
  • Svetlijom nijansom prekrij unutrašnju stranu oka i sredinu
  • Tamnijom nijansom te iste boje uokviri oko, odnosno spoljašnji deo kapka
  • Za nanošenje senke na spoljašnju „V“ liniju, kreni od spoljašnjih ivica oka ka unutrašnjim, praveći oblik „V“ na gore

Korak 5

Majstori makeup-a nikada ne preteruju sa nanošenjem maskare. Uvek je nanose u samo dva sloja, tako što četkicu pomeraju naizmenično sa gornje, pa sa donje strane trepavica, od korena ka vrhu. Često se posluže i uvijačem za trepavice, koji pritisnu i zadrže najduže 10 sekundi.

Korak 6

Obrve su nezaobilazan deo na koji moraš obratiti pažnju prilikom šminkanja lica. One ih uokviruju i zato je jako bitno kakvog su oblika i boje. Ako si plavuša, poželjno je da ti obrve budu za jednu do dve nijanse tamnije od tvoje kose, a ako si brineta moraju biti svetlije jednu do dve nijanse od tvoje kose. Profesionalni šminkeri često ih i fiksiraju gelom za obrve, što ti i mi preporučujemo ako želiš da ti što duže ostanu uredne.


Mission Eclat Uživajte u ritualima žena Dalekog istoka collage Svetlucava senka za oči je sve što vam je potrebno ove sezone Loreal - makeup no makeup Najnoviji trend u šminkanju – makeup no makeup izgled collage Frizure koje nikome ne stoje lepo · · · ·