Kakav primer dajete deci
U VAZDUHU · urban flash

Frieke Janssens je ostala u šoku kada je pogledala video u kojem dvogodišnja deca u Indoneziji puše. Zbog toga je rešila da napravi seriju veoma zanimljivih fotografija na kojima su deca obučena tako da imitiraju glumice, direktore uglednih kompanija, pa čak i kućne pomoćnice koje puše cigarete. Iako smo sigurni da ova ideja fotografkinje Janssens neće otići dalje od internet senzacije, nije loše zapitati se – kako to odrasli utiču na decu?

Frieke Janssens je u svrhu kampanje koja ističe značaj borbe protiv pušenja i lošeg uticaja odraslih na decu, napravila seriju fotografija u kojoj su učestvovala deca uzrasta od 4 do 9 godina. Ideja je potekla kada je Frieke videla kratak film o dvogodišnjacima koji puše u Indoneziji, a onda je pokušala na sve načine da svojom kampanjom skrene pažnju javnosti na loš uticaj koji odrasli, zbog popularne kulture ili iz drugih razloga, mogu imati na sopstvenu ili tuđu decu.

Mališani koji su radili u kampanji Frieke Janssens nisu bili izloženi niti ugroženi pravim duvanskim dimom. Umesto toga, kao efekti, korišćeni su mirišljavi štapići, a deca su umesto pravih cigareta u ustima i rukama držala cigarete napravljene od slatkiša, krede i sira!

Kakav primer dajete svojoj deci?Otvori galeriju

Pamtićemo u 2015. Najneverovatniji momenti u 2015. godini Devojke koje vole provod One su najviše volele da se provode (a neke vole i danas) Star Wars lanč paketi Star Wars lanč paketi Šokovi na internetu Top 5: Pet stvari koje su rasturile internet · · ·