Vlada Divljan
KULTURA · film/TV

Producentska kuća Starhill iz Beograda počela je s pripremama za snimanje dugometražnog dokumentarnog filma „Nebo nad Beogradom‟ o životu i radu velikana naše popularne muzike Vlade Divljana.

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe Idoli, solo izvođač, osnivač i vođa Old Stars Banda, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne muzike, muzike za pozorišne predstave i muzike za decu.

Scenarista i reditelj budućeg projekta Mladen Matičević, koji iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani Kako postati heroj, Run For Life i film o Arsenu Dediću Moj zanat, o svom novom dokumentarcu kaže:

„Nebo nad Beogradom biće filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada.‟

Snimanje filma počinje u aprilu, a premijera se planira za jesen 2016.

Festival britanskog filma Film and Chips: Festival britanskog filma po drugi put u Beogradu i Novom Sadu Star Wars nekad i sad Nekad i sad: Glumci u filmovima „Star Wars“ The Godfather Top 10: Najbolje filmske scene svih vremena Milutin Petrović Art bioskop na Kolarcu