Trainspotting 2
KULTURA · film/TV

Dvadeset godina nakon snimanja filma „Trainspotting“ ovih dana počelo je da se šapuće kako se u Edinburgu snima nastavak, i na posletku je i u medijima potvrđeno da će stari junaci doživeti nove epizode u verovatno još luđem nastavku, ako je tako nešto moguće.

Režiser Danny Boyle nedavno je na Facebook stranici objavio kako se nalazi u Škotskoj zajedno sa ekipom koja radi na novom nastavku filma, a ovu njegovu vest do sada je lajkovalo preko 2000 uzbuđenih fanova kultnog filma.

Danny Boyle je izjavio kako je trenutno u prilici da svakodnevno sreće najrazličitije ljude i radi neobične stvari i da je to ono što ga čini prilično srećnim ovih dana.

On je siguran da se neće okliznuti o tipičnu „bananu“ filmskih nastavaka koja je mnoge filmove i njihove tvorce posramila. Od snimanja prvog dela priče „Trainspotting“ Edinburg u kojem je sniman veoma se izmenio.

Džentrifikacija je prilično zaposela grad a činjenica je da je engleski film sa najvećom stopom zarade bio baš Trainspotting, koji je 1996. bio prikazan na Filmskom festivalu u Kanu, ali van takmičarskog dela, tako da je postao hit i kod publike ali i kritike. Film je samo delimično zasnovan na originalnoj seriji romana Porno, a očekujemo da ćemo novi nastavak u bioskopima gledati sredinom 2017. godine.

Room_SBgr4 FILMSKI MART: Najava filma „Soba“ Sacha Baron Cohen Top 5: Sacha Baron Cohen Hologram za kralja Tom Hanks u megalomanskom gradu na vodi u filmu „Hologram for a King“ london-has-fallen01 FILMSKI MART: Najava filma „Pad Londona“ · ·