Debosh-computer
U VAZDUHU · svet

Da li se nekad osećate toliko besno da ste spremni da polomite svoj nameštaj ili razlupate kompjuter? Ruska kompanija Debosh ima rešenje za vas. Na moskovskoj buvljoj pijaci u prostorijama punim starih stvari možete da platite da ih uništavate i tako se na jedinstven način rešite viška stresa i agresije.

Ovaj koncept, poznatiji kao „sobe besa“, može biti potpuno personalizovan prema vašim željama, pa tako možete uništavati kancelariju, stan ili čak neku državnu instituciju, i sve to sa odgovarajućim nameštajem koji zahtevate. Postoji čak i opcija uništavanja automobila.

Vlasnik kompanije i njen idejni tvorac, Aleksej Barinski, je prvobitno radio kao prodavac polovne robe na buvljoj pijaci. Kada mu je postalo jasno da gomilu stvari nikada neće prodati, odlučio je da smisli neki drugi način za dolaženje do zarade. Rezultat toga je Debosh, firma koja mušterijama pruža mogućnost rušenja stvari, bilo radi zabave ili kao način za otklanjanje stresa.

Cena iznajmljivanja „sobe besa“ zavisi od količine detalja koju želite da imate u sobi, bilo da se radi o nameštaju ili nekim drugim specifičnim predmetima. Najčešće ćete morati da izdvojite između 150 i 450 dolara. Za one koji nisu spremni za takav trošak, postoji opcija donošenja svojih starih stvari i njihovog uništavanja za 50 dolara, s tim da nakon toga morate sami da počistite krš.

Mušterijama se pruža opcija rušenja čekićima, šipkama, bejzbol palicama ili daskama. Obezbeđene su im kacige, zaštitne naočare i jednodelno odelo kako ne bi isprljali i oštetili svoju odeću. Nakon ulaska u prostoriju, mogu da ruše kako im se sviđa dokle god ne povređuju jedni druge (u slučaju da su došli u grupi). Inače, grupne posete su i najpopularnije među Rusima (a i turistima), pa su „sobe besa“ postale nova popularna aktivnost za društvo, slično paintball-u ili escape room-u.

Veliki deo profita kompanije Debosh se izdvaja za humanitarnu pomoć. Za manje od godinu dana, oni su već skupili 15.000 dolara za dobrotvornu organizaciju dobro.mail.ru, koja između ostalog pribavlja sredstva za narodne kuhinje i sirotišta. Zaista lep gest ovog inovativnog biznisa.

Više informacija o Deboshu„sobama besa“ potražite na njihovom zvaničnom veb-sajtu i Facebooku.

cover333 Najskuplje kuće na prodaju u 10 različitih zemalja 3500 (3)_cover Najbolje aprilske fotografije coverigralistazadecu Najlepša igrališta za decu drveće Najlepše drveće na svetu · · ·