divide-between-wealthy-and-poor-014
KULTURA · fotografija

Džoni Miler je fotograf iz Južnoafričke Republike koji svojim slikama iz ptičje perspektive na ubedljiv način prikazuje razlike koje vladaju u uslovima života između bogatih i siromašnih u svojoj domovini, ali i drugim zemljama kao što su Meksiko, Indija i Tanzanija.

Njegove upečatljive fotografije dronom su deo projekta Scene nejednakosti koji je započeo 2016. nakon što je bio šokiran količinom straćara koje je video na putu od aerodroma u Kejptaunu do svoje kuće u relativno bogatijem delu grada. On je odlučio da svojim fotografijama skrene pažnju na ovaj veliki kontrast u bogatstvu, a kao metod ilustracije ovog zabrinjavajućeg fenomena je izabrao fotografisanje dronom siromašnih i bogatih četvrti koje se nalaze jedne pored drugih.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju njegove upečatljive fotografije nastale u Mumbaju, Johanezburgu, Meksiko Sitiju i drugim svetskim metropolama.

Dar es Salam, TanzanijaOtvori galeriju
Slike sa Godzilom Kako izgleda kada putujete svetom a Godzila vam pravi društvo Božidarac City letnja preporuka #62: Mala škola fotografije u Božidarcu th-4-970x727 Foto jedrenje – Jedinstvena kreativna avantura naslovna Fotografije koje se prave jednom u životu · · ·