Sony BRAVIA 4K Android
U VAZDUHU · tech/web

Android operativni sistem je najpopularniji u svetu mobilnih telefona, a uveliko „preti“ da se „useli“ i na veću platformu kakva je televizija. Ako pritom govorimo o 4K formatu slike onda je jasno kakav užitak očekujemo, imajući u vidu neverovatan kontrast, realističnije boje i neuporedivu jasnoću.

Takvi su Sony BRAVIA 4K HDR televizori sa Android operativnim sistemom koji otvaraju uzbudljivi svet zabavnih sadržaja i krase svaku prostoriju svojim specifičnim dizajnom. Pritom, većinu novijih modela 4K BRAVIA televizora odlikuje i podrška za HDR tehnologiju koja omogućava prilagođavanje raznovrsnih sadržaja većem dinamičkom opsegu osvetljenja.

Sony Android televizori poseduju Content Bar funkciju koja nudi mogućnost brzog, direktnog i intuitivnog pristupanja sadržajima. Na raspolaganju je i servis Google Play koji otvara veliki svet aplikacija, igara i drugih zabavnih sadržaja na koje smo svi već navikli, ali na velikom ekranu, pri čemu za pristupanje aplikacijama preko mreže nije potrebna povezanost sa antenom. Funkcija Google Cast omogućava jednostavan pregled sadržaja i sa Android/iOS uređaja, pa je samo jedan dodir ikonice Cast dovoljan da filmove, televizijski program, YouTube snimke, fotografije i druge sadržaje „pošaljete“ na ekran BRAVIA televizora. Čak i aplikacije koje još uvek nisu dostupne na Android televizorima.

Tu je i glasovna komanda koja je sada integrisana u glavni daljinski upravljač. Opcija se aktivira pritiskom na dugme Voice i omogućava pretragu programa, promenu kanala ili izvora sadržaja samo vašim glasom.

Kada su u pitanju ostale funkcije, BRAVIA televizori poseduju novi rešetkasti sistem sa pozadinskim osvetljenjem SlimBacklightDrive. Ovaj sistem prilagođava pozadinsko osvetljenje sa ciljem reprodukcije jarkih nijansi boja i dubljih nijansi crne, i postiže tri puta širi opseg osvetljenosti nego konvencionalni LED televizori. Dodatni plus novim televizorima daje TRILUMINOS ekran koji još više naglašava HDR sadržaj, dok napredni 4K procesor X1unapređuje kvalitet 4K slike dodatno naglašavajući intenzitet boje, kontrasta i jasnoće.

Ovome treba dodati i vrhunski dizajn za lako uklapanje u svaki ambijent. Zahvaljujući jedinstvenom nosaču, uređaj je moguće postaviti toliko blizu zidu da izgleda kao da je u ravni sa njim, tanje i od slika na koje ste navikli. Primenjen je koncept „isečak života“ koji podrazumeva čiste, geometrijske oblike i elegantne detalje u boji šampanjca i srebra. Sofisticirani dizajn dodatno je naglašen ekranom čije su ivice gotovo nevidljive, kao i novim rešenjem za kablove koje ih drži van vidokruga.

cover1 Podkasti: 5 internet emisija koje bi trebalo da slušate Pametni sajtovi Sajtovi o kulturi i umetnosti: Portali koji nas čine pametnijim CES CES 2016: Od modernih gramofona do letećeg „automobila“