Sovjetski propagandni plakati
fotografija

Sovjetska propagandna mašinerija je bila toliko jaka tokom sredine 20. veka, a kada je reč o, kako se pokazalo, veoma uspešnom svemirskom program umetnici koji su radili na takvim platnima pokazali su nam jednu sasvim novu dimenziju angažovanog stvaralaštva. Kao deo školskog programa sigurno još uvek pamtite datume poput 4.oktobra 1957. i satelit Sputnik, priču o Juriju Gagarinu 1961. ili podatak da su prvu životinju u svemir poslali Sovjeti, a ne Amerikanci. Možda sa dobrim predznanjem ulazite u ovu priču, ali ovakve plakate još niste videli.

Mnogo ponosnih muških i ženskih figura koje pružaju ruke ka nepoznatom, a već delimično osvojenom svemiru, tu su i zastave, poneko dete koje ponosno putuje na raketi različiti elementi koji bi svi zajedno trebalo da pokažu koliko je jedan deo čovečanstva superioran.

Sovjetska svemirska propagandaOtvori galeriju
Sva lica Alchajmerove bolesti Potresna i lepa lica ljudi koji žive sa Alchajmerovom bolešću Ahmad Zikri Mohamad Zuki Pobednici takmičenja Sony World Photography Awards Parkur u pojasu rata Parkur u ratnoj zoni Stereotip i fotografija Judging America: Moć stereotipa · · ·