empuriabrava-3[2]
PULS GRADA · destinacija

Empurijabrava je neobičan gradić na obali Kosta Brava u severozapadnom delu Katalonije. To je jedna od najvećih naseljenih marina na svetu sa plovnim kanalima dužine više od 40km i populacijom od 7.800 ljudi. U letnjoj sezoni u ovo mesto dođe još oko 70.000 posetilaca. Njegovi stanovnici i turisti ga zbog velikog broja kanala često zovu „Venecija u Španiji“.

Empurijabrava je prvobitno izgrađena na močvarnom tlu, a tek ’70-ih godina prošlog veka je postala poželjna destinacija za turiste. Danas je uglavnom posećuju oni sa malo dubljim džepom. Mesto je posebno popularno među Nemcima i Francuzima, ali nije retkost videti u njemu i Engleze i Dance.

Grad uglavnom čine redovi privatnih kuća sagrađenih u klasičnom mediteranskom stilu. Postoji, ipak, i veoma živahan deo za turiste gde se nalaze restorani, barovi i noćni klubovi. Budući da je grad ispresecan kanalima, popularno je iznajmljivanje motornih čamaca i brodića.

Empurijabravi sunce sije skoro 300 dana godišnje. Obalu grada čini ogromna peščana plaža duga nekoliko kilometara koja je veliki hit među turistima, posebno onim koji vole vodene sportove.

Ljubitelji skajdajvinga takođe imaju razlog da svrate do Empurijabrave budući da se malo severno od ovog mesta nalazi jedan od najboljih skajdajving centara na svetu.

Ako planirate letnji odmor, a želeli biste da ovog puta probate nešto malo drugačije, čini se da je Empurijabrava idealna destinacija za vas. Ovde ćete moći da uživate u najrazličitijim aktivnostima i, naravno, kasnije svima kažete kako ste bili u „Veneciji u Španiji“!

Air FranceParis-Belgrade flight Air France produžio let na relaciji Pariz–Beograd shutterstock_289835831_CMYK Filipov kofer pun Mediterana pjimage (15) Ovu zemlju svi žele da posete BeFunky-collage Banja Luka nadohvat ruke · · · · · ·