Marko Obradovic - Day 3 Beer Fest 2018 21
PULS GRADA · aktuelno

I ove godine beogradsko Ušće će od 14. do 18. avgusta biti centar najbolje zabave u regionu. Sedamnaesti put po redu biće održan Belgrade Beer Fest, najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi. Iako je ulaz na festival besplatan, organizatori svake godine za posetioce pripremaju kvalitetan i raznovrstan muzički program, sa dosta premijernih nastupa.

Ove godine će Beer Fest otvoriti jedinstveni performans Rok opera, koji će po prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru. Nakon izvanrednih nastupa u Sava centru ispraćenih ovacijama publike, ovaj sjajan muzički spektakl će na Ušće preneti atmosferu rokenrol kuće slavnih. Na glavnoj bini će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Na repertoaru će biti hitovi grupa Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Beatles, Pink Floyd, Doors, Tine Tarner i mnogih drugih. Pošto je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović, koja je poznata i po svom sjajnom vokalu, te će izvanredno odigrati i ovu ulogu. „Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja“, izjavila je Jelena.

Prvi učesnik festivala garantuje uzbudljiv muzički i umetnički užitak, a organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta. „Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred nadamo se 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou“, rekao je Aleksandar Srdić, iz Beogradske kulturne mreže.

 

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

BeFunky-collage (5) Dan zaljubljenih: Najlepši pokloni za dame chris-karidis-310149-unsplash Pismo 30 poznatih pisaca, filozofa i istoričara evropskoj javnosti Photo 1 Prolećni deo sezone i ekskluzivan završetak Musicology Barcaffè Sessions serijala Slika2 „Case Study Show“ 2019 · · ·