Exit
KULTURA · muzika

Od svojih skromnih, ali hrabrih početaka, kada je 2000. godine osnovan kao studentski pokret u borbi za slobodu i demokratiju u Srbiji, EXIT je tokom 15 godina izrastao u „Najbolji veliki evropski festival“! Pored ove prestižne titule kojom je okićen u januaru ove godine, EXIT može da se pohvali dosadašnjom posetom od preko 2,5 miliona ljudi iz preko 60 zemalja iz celog sveta, kao i statusom jednog od najprestižnijih muzičkih događaja na svetu.

Ogroman međunarodni ugled, povorke fanova iz čitavog sveta, neverovatna lokacija i jubilarna godina obećavaju da će naredno izdanje EXITa biti jedno od najboljih do sada! Veliku rođendansku žurku obeležiće nastavak sedmodnevne letnje EXIT avanture! EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi po redu Sea Dance Festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz u Crnoj Gori.

Rock@EXIT festival koji je uspešno lansiran prošle godine sa Queens Of The Stone Age kao hedlajnerima, ove godine će biti predstavljen tokom EXIT festivala kao posebna celina, u okviru koje će nastupiti neki od najzanimljivijih rokenrol bendova iz zemlje, regiona i celog sveta! Najave prvih izvođača možemo uskoro da očekujemo.

Na EXITov jubilej pozvani su svi, od petnaestogodišnjih vršnjaka festivala rođenih te davne 2000. godine, sve do nekadašnjih studenata koji su pre petnaest godina u Univerzitetskom parku u Novom Sadu prkosno držali pesnice visoko gore, hrabro zahtevajući toliko potrebne promene, a koji su danas mahom i sami roditelji, možda baš tih istih petnaestogodišnjaka!

Kao i prethodnih godina, EXIT je za najvernije fanove spremio fantastične popuste! U petak, 12. decembra tačno u 12h u prodaji će se naći ulaznice po ceni od 5.490 dinara za četiri dana EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ali to nije sve! Oni koji kupe komplet ulaznica u sklopu ove akcije biće nagrađeni ulaznicom za EXIT AVANTURU, odnosno dobijaju ulaznicu za SEA DANCE FESTIVAL potpuno besplatno. To je čak 70% popusta u odnosu na regularnu cenu EXIT avanture!

Takođe, 12. decembra u podne u prodaji će se naći vrlo ograničen kontigent ulaznica za tri dana Sea Dance Festivala po ceni od 2.490 dinara, što je čak 65% popusta od regularne cene! Za nezaboravni letnji doživljaj u prodaji će biti i ulaznice za festivalski kamp na samoj obali mora. Ulaznice za kamp, koji će biti otvoren od 13. do 20. jula, dostupne su po ceni od svega 2.990 dinara za sedam dana morske ektravagance.

Zagreb i Split u Beogradu Zagreb i Split u Beogradu – produženi vikend savremene hrvatske pop kulture Plejboj imaju novi singl i video Plejboj imaju novi singl i video Kolundžija Gvarnerijus Vodimo vas na koncert Jovana Kolundžije i ansambla Gudači sv. Đorđa Veliki prezir Veliki prezir i Lira Vega u Božidarcu