bacon-1341868_1920
PULS GRADA · kulinarka

Moto života mnogih ljudi je da nikada ne može da bude previše slanine. Međutim, prilikom njene pripreme, često nastane veliki nered, a nekada i opekotine od prskanja ulja.

Sve to se može izbeći novim trikom za laganu pripremu hrskave slanine.

Kako spremiti slaninu bez prskanja ulja

Trik: Sve što vam treba je voda. Da, tako je jednostavno. Sipajte samo dovoljno vode na svoje šnitove slanine u tiganju tako da budu potopljene. Zatim povećajte temperaturu na rerni. Kada voda provri,smanjite temperaturu na srednje jaku. Mnogi postavljaju pitanje da li će na taj način slanina postati vlažna. Odgovor je ne jer će voda da ispari što će vam dati savršeno hrskav i sočan, a ne suv, krajnji proizvod.

Zašto to tako funkcioniše? Vruća voda zadržava nisku početnu temperaturu kuvanja, tako da meso zadržava svoju svežinu. Do trenutka kada voda proključa, većina masnoće je nestala, tako da je manja verovatnoća da ćete izgoreti slaninu i ulje neće prskati.

Još jedna stvar je bitna – ne dozvolite da se sva ta masnoća baci. Za vrhunsku poslasticu za doručak, koristite je da biste jajima dali milion puta bolji ukus.

 

pjimage (55) Sigurno ste pogrešno koristili puter prilikom spremanja kolača photo-1516684465974-78661ba8165d Evo zašto ne treba da perete piletinu pre kuvanja palacinke Hit na internetu: Jednostavan recept za palačinke koji morate da isprobate cover www.refinery29.com Najbolji recepti od samo dva sastojka · · ·