Spremite šljokice i kokice
KULTURA · film/TV

Uskoro će se u bioskopima pojaviti nekoliko novih filmova o modi i modnoj industriji a prava poslastica je što će Annu Wintour igrati Anna Wintour! Holivud obožava zlice (nema šanse da Anna ne bude bar malo zla) i filmove o dizajnerima koji panično trče po bekstejdžu i nose svoje šarene komade odeće. I onda taj haos sa manekenkama i manekenima, a svi prelepo izgledaju i prosto se već sada oseća koliko će zabavno sve to zajedno biti!

Gledaćemo ljudoždere supermode, lične asistenete i prve dame modne piste kako provode svoje vreme na poslu i nemaju vremena za privatni život. A šta svet više voli da gleda od priča o bogatima koji imaju uspone i padove? Naravno, ovo su uglavnom filmovi za razbibrigu.

Prelistavanje ćemo početi žanrom horora, gde se u filmu The Neon Demon reditelja Nicolasa Windinga Refna krvoprolića događaju u svetu visoke mode. Elle Fanning je glavna glumica, a njen lik Jesse toliko mrzi starenje da čak pribegava kanibalizmu da bi ga zaustavila. Da, moramo priznati, surova je modna industrija pa su i metode kojima pribegavaju ljudi iz sveta mode čudne i bizarne.

Ako se film zove The Battle Of Versailles jasno je da ga morate pogledati. Film govori o 1973. godini kad se sukobljavaju pet francuskih i pet američkih dizajnera i to je ultimativni test za obe zemlje, jer ona koja pobedi ima primat nad carstvom mode. Spremili ste kokice da navijate za modne dizajnere? Njujork ili Pariz? Saznaćemo uskoro koja je to zemlja modna kraljica.

The Fisrt Monday In May je film gde se pojavljuje Anna Wintour. Reditelj je Andrew Rossi i donosi nam pogled na bekstejdž prošlogodišnjeg velikog poduhvata China: Through The Looking Glass. Jasno je da nas ovde najviše interesuje šta priča Anna, pa jedva čekamo da film stigne u bioskope.

Ako u filmu glumi najkul devojka Holivuda u ovom trenutku Kristen Stewart, taj film mora da se pogleda. Jedna od glumca sa najviše stila u filmu o modi koji se zove Personal Shopper  je istovremeno i film koji ne može da omane. A kao potvrda tome leži činjenica da je u Kanu dobio četvorominutne ovacije. Definitivno smo spremni za ovaj film!

Takođe, na repertoaru će se naći i film o Alexanderu McQueenu i film o Robertu Mapplethorpeu, tačnije o njegovom radu. Biće zanimljivo pogledati ova dva filma jer nas život i delo velikih umetnika uvek inspirišu.

Da, definitvno smo spremni da leto provedemo u bisokopima i uživamo u ludim filmovima o svetu mode, sigurni smo da zabava neće izostati…

Game of Thrones glumci Razvojni put glumaca serije „Game of Thrones“ Filmski citati Poznati filmski citati koji su bili improvizovani Filmovi protiv insomnije Filmovi koje morate odgledati ako ne možete da spavate Cinema City Cinema City predstavlja 29 najboljih svetskih niskobudžetnih filmova