www.o.info
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Proleće je konačno i zvanično stiglo! I dok je odmor i dalje daleko, nije na odmet biti (mnogo) ranije spreman, pa vam mi puni entuzijazma i putne groznice predstavljamo spisak stvari koji će vam biti potreban kada dođu letnji raspust i godišnji odmor. S obzirom na to da vreme leti kao ludo, brzo će i to doći na red. Sačuvajte ovaj spisak, jer je verovatno da ćete nam biti zahvalni kada počne euforija pakovanja.

Veličina kofera je često ograničena kada putujete avionom, a i da putujete nekim drugim prevozom, pa čak i sopstvenim, ne želite da teglite velike kofere. Zato treba na vreme dobro razmisliti šta vam je zaista neophodno, i evo šta je to za šta vredi ostaviti mesta u prtljagu.

Odeća

Za početak dobro se informišite o dugoročnoj vremenskoj prognozi vezanoj za mesto u koje putujete. Na taj način možete selektovati garderobu i preduhitriti sve vremenske (ne)prilike. Sledeće što treba jeste da pripremite aktivnosti, dodatne izlete i izlaske koje ste sebi odredili. Tako ćete garderobu moći da uskladite sa svakom prilikom i namenom.

Haljine treba da budu od laganih, prirodnih materijala, pa zaobiđite poliester i sintetiku koji dodatno greju. Pamuk i lan idealni su da sa plaže pređete u bar na koktel.

Šortsevi su obavezni kada je leto, a pre svega kada je letnji odmor u pitanju. Samo tri para mogu rešiti sve prilike u kojima ćete se naći. Teksas šorts za svaki dan, šetenje i bilo koji vid akcije. Beli ili bežikast za plažu, i neki sa printom, za večernje izlaske i provod.

Majice su svakako jedna od najvažnijih stavki. Dve jednostavne i jednobojne, pamučne, kao i jedna sa nekim sloganom ili slikom, poslužiće u svakom trenutku, a i dobro se uklapaju sa gore pomenutim šortsevima.

Stvari za spavanje neka bude šorts sa uparenom majičicom na bretele. Idealno za tople noći.

Cipele

Suvišno je pričati kako su štikle i platforme očajan izbor za plažu. Uostalom, na odmoru ste, pa se nemojte mučiti na njima barem u tom periodu.

Japanke su udobne, praktične i zgodne za nošenje, zbog čega su apsolutno obavezne.

Patike neka budu laganije, one koje će biti zgodne za sportske aktivnosti i eventualnu kišu.

Baletanke ili ravne sandale biće vam dobre za večernje šetnje i odlazak u restoran.

Kupaći kostim

Idealno bi bilo da imate dva kupaća kostima. Tako, dok se jedan suši, vi možete da nosite drugi. Opcija je i da ponesete jedan bikini i jedan jednodelni kostim, mada je uvek bolje odlučiti se za dva komada istog modela, kako biste ravnomerno pocrneli.

Asesoari

Ne preporučuje se nošenje skupog nakita, iz prostog razloga što ga možete zagubiti. I, uopšte nije potrebno da se previše kinđurite, tako da se bolje opustite po tom pitanju.

Naočare neka budu crne i jednostavnog oblika, sa dobrom UV zaštitom. Ne ulažite previše novca u njih, jer se lako može desiti da se oštete ili zagube.

Šešir shvatite ozbiljno, pošto štiti vaše lice od sunca. Slamnati je uvek pravi izbor, ali odaberite neki za kojim nećete žaliti ako se previše skvrči u koferu. Ili jednostavno kupite šešir na destinaciji ka kojoj ste se uputili.

Torbe

U suštini, biće vam potrebne tri, kako biste bili sigurni da ste pokrili svaki aspekt odmora. Za lakše pakovanje, možete ih ubaciti jednu u drugu.

Velika torba za plažu ili ceger kako biste mogli da ubacite sve što vam je potrebno.

“Pismo“ tašna za večernje izlaske i nešto elegantnije prilike.

Torba sa kaišem preko grudi kada idete u kupovinu, na izlete i razne aktivnosti, kako bi novac i dokumenta uvek bili sigurni i pri ruci.

Kozmetika

Pored šampona, balzama za kosu, gela za tuširanje, četkice za zube, paste za zube, dezodoransa, četke za kosu, makazica za nokte, turpije, pincete, brijača i svega što inače koristite za negu lica, setite se još:

Kreme za sunčanje, posebno za telo i posebno za lice. Možete koristiti i ulje za sunčanje, ali samo za telo. Izaberite uvek viši UV faktor (ne brinite, pocrnećete i sa njim). A obavezno je i labelo sa zaštitnim faktorom.

Kreme za nakon sunčanja su zgodne kako bi vam negovale kožu i očuvale boju. Ukoliko vas komarci vole, možete koristiti preparate koji u sebi sadrže supstance koje ih odbijaju, kako vas ne bi “davili” kada sednete na piće ili večeru.

Set za prvu pomoć u kome će biti flasteri, zavoj, krema protiv opekotina i izbor lekova koji će preduhitriti svaki mogući problem.

Šminka

Bilo bi najbolje da je uopšte ne nosite tokom odmora. Ali ako baš morate da imate šminku uz sebe, nemojte poneti čitav neseser već samo par stvari, kao što su vodootporna maskara, puder blage teksture, hajlajter i rumenilo. Ne zaboravite da ponesete i lep parfem, u manjem pakovanju.

Elektronski uređaji

Odmor je idealna prilika da se fokusirate na knjige, ali s obzirom da živimo u eri tehnologije postoji par stvari koje ne bi trebalo da zaboravite.

Mobilni telefon i punjač, kako biste mogli da komunicirate, a posebno ako telefon koristite i kao fotoaparat. U tom slučaju budite sigurni da vam je ostalo dovoljno mesta na memoriskoj kartici.

Mini lap-top u slučaju da želite da gledate filmove, serije ili čitate.

Foto-aparat ukoliko nećete kosistiti telefon da slikate.

Nikako ne smete zaboraviti

Ako i ne ponesete slatke sandalice i zaboravite omiljeni parfem, svet se neće srušiti. Međutim, bez ovih nekoliko stvari jednostavno ne krećite na put.

Pasoš naravno, ali obavezno proverite ranije kada vam ističe. Takođe se dobro informišite oko vize, ako je potrebna.

Putno osiguranje odštampajte i držite na sigurnom mestu, jer nikad se ne zna.

Novac možete poneti u kešu, ali je dobro da imate nešto i na kartici. Raspitajte se o valuti i njenoj vrednosti pre puta, kako biste tačno znali koliko novca treba da ponesete.

Adresu i mapu na kojoj se nalazi smeštaj takođe odštampajte, kako biste znali najbolji i najbrži način da stignete do svog odredišta.

3-Enter-vizual Prva „ENTER“ konferencija ovog proleća u Beogradu vizual-ti-si-posebna-1170x500px Stadion Shopping Centar: Tri dana se slavi žena cover15puta 15 puta kada je mama ipak bila u pravu dejt Predlozi kako da se ponašate na dejtu · · · · · · ·