Profesor Aleksandar Ljubić
U VAZDUHU · promo

Beograd, a potom i Srbija, prvi put će biti domaćini jedanog svetskog kongresa iz oblasti medicine, koji će u tokom oktobra okupiti oko 2.000 stručnjaka iz ginekologije, neonatologije, pedijatrije, anestezije, dečje hirurgije, kardiologije, patologije, genetike iz celog sveta.

Profesor dr Aleksandar Ljubić, predsednik Kongresa, ističe da je Svetski kongres perinatalne medicine skup najvećeg formata iz te oblasti i da je velika čast što je Srbija dobila priliku da bude domaćin takvog događaja. “Eminentni stručnjaci iz 40 zemalja sveta govoriće o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i dece: o najvećim košmarima ginekologa, sterilitetu i reprodukciji, carskom rezu i uticaju na novorođenče, da li je 3d ultrazvuk najbolji način za detekciju i procenu fetalne anomalije, razvoju novorođenih beba u rizičnim trudnoćama”, najavio je profesor Ljubić, koji je i zamenik generalnog sekretara Svetske asocijacije za perinatalnu medicine i jedan od najeminentnijih stručnjaka MediGroup, vodećeg privatnog zdravstvenog sistema u regionu.

Na kongresu će biti održani posebni paneli posvećeni Srbiji i zemljama regiona, problemima reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti. Posle Kongresa će biti usvojena Beogradska deklaracija o pravima majki i deteta kako bi struka, u saradnji sa državom, Ministarstvom zdravlja, unapredila zdravlje majki i dece.

Kongres će okupiti stručnjake iz Rusije, SAD, Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Japana, Poljske, Španije, Italije, Grčke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije, Maroka, Brazila, Libana, Sudana, Etiopije, Egipta, Portugalije, Avganistana, Indonezije, Nigerije, Urugvaja, Indije, Gane, Katara, Čada, Bahreina, Jordana, Palestine, Brazila, Koreje, Saudijske Arabije, Meksika, Kameruna i Srbije.


Hotel Sheraton - lobi u prizemlju Sheraton u Novom Sadu: Najveći konferencijski hotel u regionu Pobednici Stella Artois Draught Mater takmicenja Održano finale čuvenog Stella Artois Draught Master takmičenja The Spot radnja Delta City Samo u The Spot radnjama: Jedinstveno adidas originals iskustvo Vladimir Pregled poželeo je trku Korisnicima ostvarene najveće želje · · · ·