Scrc 2-L cover1
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Srcodar je motivacioni kalendar za lakše usvajanje novih navika, kao i za odvikavanje od svega onoga što smatramo nepotrebnim u životu. Autorka Srcodara je Mina Rajčić, žena koja je u jednom trenutku sebi postavila izuzetno važno pitanje. Pročitajte koje…

Za srećan život potrebno nam je da ostvarimo mnoge želje. Ipak, tako, na gomili, teško da ćemo ostvariti i jednu. Dakle, potrebno je da ih najpre konkretizujemo, a onda, kad smo svesni pred kakvim ciljevima stojimo, možemo polako da krenemo u osvajanje.

Autorka Srcodara je Mina Rajčić. Ona veruje da svako od nas ima misiju i svrhu zbog koje se rodio. Njena misija je da inspiriše ljude da otkriju svoju. Tu leži njen najveći talenat, da podstiče ljude da se otvore kako bi našli put do sebe. Svojim primerom ona svakodnevno dokazuje da je moguće „živeti od ljubavi“. I to vrlo lepo! A njena najveća želja i vizija za čovečanstvo jeste da svako radi samo ono što voli. Beskompromisno i potpuno.

Treniranje svog autopilota

Ljudskom mozgu su potrebni ciljevi i rezultati. Potrebno mu je da zna šta je uradio, dokle je stigao i koliko mu je još ostalo do kraja. Za većinu ciljeva merenje je neophodno jer motiviše da se istraje do kraja. Prema rečima Mine Rajčić svrha korišćenja Srcodara jeste da istreniramo svog autopilota, odnosno nesvesni deo naše ličnosti, koji je mnogo moćan i od koga sve zavisi, i to tako da radi u harmoniji s onim „svesnim delom“. A kako ga treniramo? Pa, kroz navike. Međutim, da bi izabrana aktivnost zaista postala navika, potrebno je da se ona ponovi 28 dana zaredom, bez prekidanja, jer toliko traje mesečev ciklus.

Kako radi Srcodar?

  1. U kvadratić upišemo naviku. To je dogovor sa samim sobom.
  2. Nagradimo sebe svaki dan za istrajnost tako što zalepimo jedno srce. To radimo u znak ljubavi prema sebi.
  3. Stignemo do kraja i – Bravo! Kažemo sebi: „Baš je bilo lako!‟
  4. Obavezno proslavimo svoj uspeh.

SRCODAROVA PRIČA

Priča koju Mina Rajčić posebno voli je ona o jednoj mami troje dece, čije najmlađe dete ima posebne potrebe. U trenutku kad se umorila od odlazaka kod logopeda, na jahanje i muzikoterapiju jer joj nije bilo jasno ima li ikakve koristi od svih tih za nju vrlo isrcpljujućih aktivnosti, odlučila je da u Srcodar zapisuje svaki, pa i najmanji pomak svog deteta i da ga svaki dan proslavlja. Dvadeset osam dana joj je bilo dovoljno da se seti da sve to radi iz ljubavi i da bude svesna izuzetnosti koju je pronalazila u svakom danu.

kraljice Pripadnice kraljevskih porodica koje imaju stila žene Šta sve žene moraju da slušaju o svom izgledu? ljubav Šta kažu žene, koja mesta su najbolja za prvi dejt? Ljudi Sa čim se to žene susreću skoro svakog dana ·