sreća
U VAZDUHU · urban flash

Izgleda da je nauka dokazala onu staru: „Novac ne kupuje sreću“. Koliko god nam se činilo da nije tako, naučnici su ustanovili da pronalaženje ljubavi ima veći uticaj na zadovoljstvo nego rast plate.

Veliko istraživanje sprovedeno od strane London School of Economics ispitivalo je niz faktora koji doprinose sreći osobe. Studija sprovedena na 200.000 ispitanika, mahom iz Velike Britanije ali i drugih zemalja, ustanovila je da su depresija i niz propalih ljubavnih veza najveći uzrok ljudske duševne bede.

Najveći uticaj na porast zadovoljstva, pokazuje studija, imalo je pronalaženje ljubavi, dok je povećanje plate jedan od najmanje efikasnih načina da se čovek oseća srećno. Na skali od 1 do 10, povećanje nečije plate donosi porast sreće od 0,2. Nasuprot tome, imati partnera donosi porast sreće od 0.6. Depresija, anksioznost i nezaposlenost spuštaju nivo sreće za 0.7. Koautor studije profesor Richard Layard kaže da bi na osnovu ovih rezultata ljudi trebalo da se pozabave mentalno zdravstvenim problemima umesto sticanjem bogatstva.

Dakle, mentalno zdravlje i ljubav su mnogo bitniji od sticanja bogatstva, te je zasta moguće da je poslovica s početka ovog teksta istinita.

ng Dočeci Nove godine sredinom prošlog veka deca Nauka je dokazala: Najmlađi u porodici su najzabavniji YT Oni su na YouTube-u ove godine najviše zaradili šešir Lady Gaga je na Victoria’s Secret Fashion Show 2016 nosila šešir od milion dolara · · · ·