photo-1488117382278-329ccc22eecb
U VAZDUHU · urban flash

Moramo da priznamo da nam Ideja da se zaljubljeni parovi goje više nego drugi nije zvučala baš ubedljivo kada smo je čuli. Na naše veliko iznenađenje, međutim, ispostavilo se da je istinita. Nekoliko naučnih studija potvrđuju tezu da oni koji su srećniji u vezi ili braku pokazuju veću tendenciju ka gojenju od onih koji se ne osećaju voljeno od strane svog partnera i imaju loš odnos sa njim/njom.

Stručnjaci Univerziteta Severne Karoline su napravili istraživanje u kome je učestvovalo više od 8.000 ljudi. Oni su tokom godinu pratili njihovu težinu i analizirali je u odnosu na promene u njihovom bračnom statusu ili ljubavnim vezama. Otkriveno je da se žene nakon prvih 6 godina braka ugoje u proseku 10,88 kg. One koje žive sa svojim partnerom, a nisu u braku, imaju 9,97 kg viška, dok dame koje su u vezi, ali ne žive sa svojim partnerom, su za isti vremenski period nabacile 5,89 kg.

Podaci za muškarce ne odstupaju mnogo od ovog trenda. Naime, nakon dve godine suživota sa svojom izabranicom, oni imaju dva puta veće šanse da se ugoje više od 11 kg od onih koji se samo povremeno viđaju sa svojom lepšom polovinom.

Zaključak studije je da srećni parovi prestaju da vode računa o tome šta i koliko jedu jer više ne osećaju anksioznost zbog svog fizičkog izgleda i nemaju potrebu da izgledaju savršeno kako bi privukli zainteresovane osobe. U lošim vezama je situacija obrnuta. Partneri su konstantno pod stresom pa zbog toga često nemaju apetit.

Ono što nije ohrabrujuće jeste da postoje dokazi da je gojenje praktično zarazno kada su supružnici u pitanju što znači da kada se jedan od njih ugoji, velike su šanse da će i drugi zaboraviti na držanje dijete. A kako bi i bilo drugačije kada većinu obroka jedu zajedno, a sigurni smo da niko nikada nije rekao NE ponuđenom čipsu ili kokicama za vreme gledanja filma.

Zanimljivo je, međutim, da brak pozitivno deluje na smanjenje pušenja i konzumiranja alkoholnih pića. Dakle, čaša je polupuna ili poluprazna. S jedne strane, sreća u ljubavi ima negativno dejstvo na naše zdravlje, dok nam s druge pomaže da se oslobodimo nekih drugih poroka štetnih po naš organizam.


naslovna Diznijevi junaci u borbi sa ekološkim katastrofama 30-Pieces-of-ACTUALLY-Good-Breakup-Advice_LEAD Saveti koji će vam zapravo pomoći nakon raskida cover www.theresashalloweenwonderland.blogspot.com 13 uvrnutih činjenica o vešticama koje niste znali different-original-names-titles-brands-tv-shows-movies-music-bands-201-5bc590baa9246__700 Ove popularne stvari su se nekada zvale drugačije · · · ·