Srpska kuća piva
PULS GRADA · gastro

Nakon vrlo uspešnog delovanja na Vračaru, Srpska kuća piva odnedavno ima još jednu, sasvim posebnu lokaciju na Novom Beogradu. Smeštena u bloku 34, nadomak Studentskog grada, ova destinacija jednostavno je obavezna za sve ljubitelje zanatskog piva proizvedenog u Srbiji. Naime, ovo je sasvim jedinstveno mesto u Beogradu, odnosno u zemlji, gde možete probati čak 20, da, dvadeset!, vrsta srpskih carft piva posluženih na točenje!

Autor svih fotografija: Boris Mrđa

Složeni sistem cevi i pažnja poklonjena svakom detalju, sa posebnim osvrtom na temperaturu i način čuvanja, čine da u čaši koja stigne pred vas osetite sve arome i nijanse ukusa ovih napitaka koji se prave sa puno pažnje i ljubavi. Stručno i ljubazno osoblje tu je da vam predstavi celokupnu ponudu, objasni razlike i pogodi vaš ukus, tako da poseta ovom mestu osim hedonističkog ima i edukativni karakter čemu doprinose i originalne novine koje sami prave i štampaju, a posvećene su zanatskom pivu.

Izbor je zaista impresivan i zaslužuje da se navede, sa naglaskom da će se vremenom menjati u skladu sa pojavom novih vrsta i potražnjom u lokalu. Dakle, tu su: Crow Brewery (Sunshine, Alien, Čika Alberto, Gecko), Dogma (Hoptopod, Svetionik), Kabinet (Brrrka, Rufaro), Kaš (Rayzen), Kors (Laraha), Krugher & Brent (Red, Porter), Knez (Pale Ale), Razbeerbriga (Stalker), Tron (Skiper, Matador), Zbir (Amber Ale). Svako od ovih piva možete poručiti u tri verzije (0,1 za degustaciju, 0,3 i 0,5l) za konzumaciju u samom lokalu, a ono što je takođe prvi put omogućeno na ovim prostorima je i da ponesete brendiranu flašu od jednog litra piva koje je napunjeno upravo pred vama.

Sam enterijer je takođe neobičan, nadovezujući se na lokalnu tradiciju tu je sto čija je osnova deo IMT traktora proizvedenog u Srbiji, autentičan motocikl marke „Partizan“ u voznom stanju je ispod tavanice, a niz delova Zastavine proizvodnje u rasponu od ručica za podizanje stakla do maski hladnjaka je na zidovima.

Dakle, ovo mesto je naprosto nezaobilazno za sve istinske poštovaoce i ljubitelje hmeljnog napitka, a spektar doživljaja zaista širok, u rasponu od „degustacione pivske ture“ do mogućnosti da upravo točeno pivo ponesete za kućnu upotrebu, sa naglaskom da se ovde prodaju i toče samo i isključivo zanatska piva proizvedena u Srbiji i to po vrlo vrlo korektnim cenama. Dodajte svemu ovome i wi-fi, da su pet friendly i da se za letnji period planira bašta…imate još razloga da otkrijete ovo sasvim novo mesto. U to ime: svi u novu, novobeogradsku Srpsku kuću piva…

Vidimo se u Srpskoj kući piva na Novom Beogradu!Otvori galeriju
pagecover Zdravi deserti nikada nisu izgledali ukusnije pagecover 6 letnjih salata za vrele junske dane steak-978654_960_720_cover Kako napraviti savršen biftek u 6 jednostavnih koraka Restoran Enso Moderna gastronomija: Restoran Enso ima novi meni · · · ·