01-What-Your-Fights-Reveal-About-Your-Relationship-1024x683
U VAZDUHU · urban flash

Dosadne i iscrpljujuće svađe često su jedini način da naučimo ponešto o našem odnosu sa partnerom. Bez obzira na to da li ste oprali sudove ili ne, ostali do kasno sa prijateljima, a niste se javili, popili koju čašicu više, parovi se najčešće svađaju oko istih ili malog broja uvek istih stvari!

Svakodnevno zvocanje o sitnim stvarima koje nas nerviraju kod voljene osobe, s vremenom može da dovede do ozbiljnih sukoba. Ali, neprihvatanje primedbi koje partner ima na naše ponašanje je odraz nepoštovanja. zato će biti bolje da pročitate šta konstanti sukobi govore o vašem odnosu:

Žustre svađe oko sitnica

Ukoliko je vaš partner pojeo čokoladicu, a omot nije bacio u kantu za smeće, poludeli ste. Sav bes, u tom trenutku, iskaljujete na njege. Zbog čega? Zbog običnog omota njemu omiljenog slatkiša? U ovoj situaciji važno je sagledati pravi razlog ovakvih svađa. Kada ste pod stresom, pokušajte da kontrolišete svoje reakcije, prihvatite kritiku osobe koja vas voli i pokažite malo nežnosti i ljubazosti.

Često vam je ton povišen

Ako često vrištite na vašeg partnera/partnerku, odnos vam je poprilično destruktivan i na dobrom ste putu da se raziđete. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da su žene sklonije ovakvom vidu rasprave, zato je možda najbolje u ovoj situaciji upotrebiti humor. Mala šala, može da podstakne partnera da se nasmeje i spusti ton. Nemojte da se inatite, budite prvi koji će popustiti.

Jedan partner je staložen, dok drugi nije

Kada jedna osoba pokušava da bude konstruktivna u mirnom rešavanju problema, a druga strana to izbegava, sukob se teško može rešiti. Ne samo da ovo može dovesti do nezadovoljstva i osećanja ljutnje, već može dovesti i do ozbiljnijih problema. Pokušajte da se dogovorite, a ne da dodatno rasplamsavate svađu.

Upali ste u kolotečinu

Potrudite se da ne upadnete u monotoniju veze. Ona vas može dovesti do toga da partner pomisli kako vam više do njega nije stalo. Umesto toga, razmišljajte o budućnosti, planirajte zajedničko putovanje ili neku drugu aktvnost. Planiranje u vezi dovodi do pozitivnih efekata u odnosu između partnera.

Zaboravili ste na srećne trenutke

Ukoliko se često sukobljavate i smatrate da u vašem odnosu svađe preovladavaju, zastanite na trenutak i setite se dana u kojima ste bili srećni i nasmejani. Pružite šansu ljubavi. Dajte kompliment, napravite vašem partneru kafu, flertujte i ili pošaljite slatku poruku kada niste zajedno. Na kraju dana ovi sitni pokazatelji pažnje će vam pomoći da se lakše izborite sa stresom, a i neoprani sudovi vas neće toliko nervirati.

19627110-DU08nyO-1518036864-650-6198994e0b-1518438122 Policijske skice lica koje izgledaju kao karikature class-1459570_960_720 Pravila u školama širom sveta hqdefault-cover Šta sve možete da uradite s Coca-Colom? bube Dan zaljubljenih: Kako ga provode bračni a kako parovi u vezi · · · ·