pariz
fotografija

Čuveni „grad koji nikada ne spava“ i „grad svetlosti“ su večita inspiracija umetnicima. A Carla de la Matta iz Njujorka i Loïc Remy iz Pariza kombinuju različite fotografije svojih gradova kako bi otkrili koliko su slične a koliko različite ove dve metropole.

I Njujork i Pariz vekovima privlače umetnike dozivajući ih na svoje obale, poput kakvih zanosnih sirena. Čini se da ovi gradovi uvek imaju nešto novo da ponude. Carla de la Matta i Loïc Remy su i sami pronašli novi ugao posmatranja ovih metropola. Arhitektura Pariza i Njujorka je na fotografijama ovih umetnika prikazana impresionistički, ali istovremeno i nadrealno. Ovaj projekat je veoma zanimljiv, a naziv mu je Phantasma. Možete u galeriji pogledati fotografije i videti kako i Pariz i Njujork izgledaju drugačije od onog na šta smo navikli, a kako i ne bi, kada su na svakoj fotografiji spojene karakteristike jednog od njih, koje u međusobnom sadejstvu kreiraju potpuno novu arhitektonsku i estetsku sliku.

PhantasmaOtvori galeriju
deca Klinci koji su oduševili fotografijama na National Geographic takmičenju za decu Fotografski trikovi koji svakodnevne sitnice pretvaraju u skupu foto opremu Fotografski trikovi koji svakodnevne sitnice pretvaraju u skupu foto opremu majka Dala je otkaz da bi sa šestogodišnjom ćerkom putovala po svetu Madrid u filmovima Almodovara Madrid iz Almodovarovih filmova · · ·