collage
U VAZDUHU · flešbek

Čini se da u istoriji 50 godina nije dug vremenski period, ali je on ipak dovoljan da se u njemu dese velike društvene promene. Ukoliko uporedimo kraj ’60-ih godina 20. veka i današnje vreme, razlika je više nego očigledna. Ne samo da je došlo do ubrzanog tehnološkog razvoja i pojave brojnih izuma, već su se i standardi lepote umnogome promenili.

Kako su se vremena menjala, tako je i pojam ženske lepote menjao svoju definiciju. Umesto današnjih ideala koji podrazumevaju mladolik izgled, obline, osunčan ten, pune usne, veštačke nokte i trepavice, čini se da su u prošlosti kriterijumi bili posve drugačiji. Na ceni su bili prirodan izgled, atletska građa, i mangupsko ponašanje. Lepota je bila svedena, suptilna i diskretna, dok su izvesne veštine bile smatrane vrlo poželjnim. Sa ove distance, to nam zvuči potpuno neverovatno, ali istina je da i dame i džentlmeni mogu da nauče dosta iz galerije koja sledi. Uživajte u vintidž fotografijama, retro duhu i neprevaziđenim modnim krojevima, te sami prosudite da li je bilo bolje nekad ili sad.

Svetla putOtvori galeriju
collage Ovako su se poznate ličnosti provodile u Veneciji sredinom prošlog veka landscape-3686618_1280 Da li je ovo bilo najgore vreme za život u istoriji sveta? illuminated-christmas-tree-on-the-snow-at-night-royalty-free-image-102854517-1543825512 Odakle potiče tradicija božićne jelke? cover www.thedailybeast.com 5 stvari koje niste znali o Grejs Keli · · · ·