Momoa1cover
PULS GRADA · lepota

Harison Ford. Džejson Momoa. Žoakin Finiks. Sil. Šta svi ovi zgodni momci imaju zajedničko?

Osim što su poznate ličnosti, svaki od njih na svom licu ima ožiljak, koji je, prema novim istraživanjima univerziteta u Liverpulu, možda glavni činilac njihove popularnosti među damama.

Psiholozi sa ovog univerziteta su napravili istraživanje u kome je učestvovalo 147 žena i 76 muškaraca. Oni su imali zadatak da daju svoje mišljenje o fizičkoj privlačnosti osmoro osoba suprotnog pola. Polovina učesnika je dobila njihove originalne slike, dok su drugoj polovini date digitalno izmanipulisane fotografije istih ljudi, ali sa dodatim manjim ožiljcima na obrazima, vilici ili čelu.

Muške ocene ženske atraktivnosti su bile jednake za obe grupe fotografija. Žene, s druge strane, su na iznenađenje istraživača dale prednost momcima sa ožiljcima, posebno za kratke veze bez obaveza.

Autor studije dr Rob Buris ovako objašnjava ovaj fenomen: „Žene ožiljke vide kao simbol muževnosti. One svesno ili nesvesno smatraju da su ovakvi muškarci hrabriji, fizički jači i skloniji avanturi od ostalih. To ih u njihovim očima čini izrazito atraktivnim, ali samo u kratkom roku, budući da rizično ponašanje nije dobar recept za dugu vezu.“

Sledstveno tome, glatko obrijani muškarci sa savršenim crtama lica šalju suprotnu poruku potencijalnim partnerkama. One ih percipiraju kao brižne, savesne, ali i opreznije osobe; dakle idealne za dugu vezu i brak.

Llums kozmetika Prvi rođendan brenda Llums Cosmetics cover Najgori beauty trendovi iz devedesetih Clever-UV-Tattoos-That-Only-Reveal-Their-Secrets-Under-Black-Lights Kreativne tetovaže koje otkrivaju svoje tajne pod UV svetlom Beautygen DR Grandel – Beautygen kolekcija: Ova žena zna šta hoće · · ·