guy-2284963_1280
U VAZDUHU · urban flash

Baš kao i žene, i muškarci imaju spisak stvari koje potencijalna partnerka mora ispuniti kako bi baš ona bila ta. O ovim očekivanjima se ne govori toliko često kao o ženskim, ali to ne znači da ona ne utiču na vezu.

Jedan od najvažnijih aspekata bilo kakve romantične veze je iskrenost među partnerima. Samo ukoliko su otvoreni mogu u potpunosti razumeti potrebe onog drugog i pronaći način da oboje budu zadovoljni. Kada su u pitanju očekivanja, žene su često daleko otvorenije, tako da se ne posvećuje toliko pažnje onome što muškarci žele. Pročitajte o nekim željama koje su danas skoro univerzalne za jači pol.

Iskrenost

Iako poneki kompliment dobro dođe, ono što muškarci zaista žele da čuju je istina. To znači da prazne pohvale i preterana kritikovanja imaju samo loše posledice, a traži se samo ono što je tačno.

Romantičnost

Pomalo neočekivano, istraživanja su otkrila da su muškarci više posvećeni romantici od žena. Oni se fokusiraju na sva pozitivna osećanja i daleko su otvoreniji kada je potrebno da ih priznaju ili izjave ljubav partneru. Žene su pak pragmatičnije i izbirljivije.

Put do srca vodi preko stomaka

Možete pomisliti da je u pitanju stereotip, ali je to zaista istina. Muškarci veoma cene domaću hranu i žena koja dobro kuva već ima mesto u njihovom srcu. Bonus poeni idu za svaki komplikovani obrok za koji se ona dodatno potrudila.

Jake žene

Uprkos nekim ranijim tradicijama, statistika pokazuje da muškarci više vole jake i nezavisne žene od onih koje u svemu zavise od svoje jače polovine. Jake žene su daleko zadovoljnije svojim životom, a samim tim i vezom.

Lični prostor

Žene često vole da provode dosta vremena sa svojim partnerima, što njima baš i ne mora nužno da prija. Po zapažanjima psihologa, muškarcima je neophodan lični prostor i neko vreme za sebe. To uopšte nije loša stvar i nije nemoguće doći do balansa između ta dva, jer previše vremena zajedno može da ima negativne efekte na vezu.

Seks nije stalno na umu

Jedan od najdugovečnijih stereotipa je da muškarci misle samo na seks, što nije sasvim tačno. Istina je da žene očekuju izvesno ponašanje prilikom upoznavanja partnera i da se ono kasnije smatra konstantnim. To nije slučaj, baš zato što muškarcima u vezi uopšte nije cilj dokazivanje već pronalaženje uzajamne topline i razumevanja.

Ozvaničenje veze je u redu

Nova istraživanja pokazuju da se muškarci ne plaše braka, već da su pažljivi u izboru i treba im dosta vremena da odluče. Žene su spremne na brak mnogo ranije, a razlog tome leži u činjenici da ženski mozak sazreva ranije od muškog.

people-2563426_960_720 Koje čulo je glavno kod uživanja u seksu? Kako prevazići Kako prevazići česte bračne probleme photo-1532990610672-f23ad00b8e2d Vaše najranije sećanje je najverovatnije lažno affection-1853532_1280 Najbolje poze za poljubac kojim ćete izludeti partnera · · · ·