gu
PULS GRADA · gastro

Ima li ičega manje privlačnog od nadutog stomaka i tog groznog osećaja kada ste na dejtu i malo vam se sloši? Ako vam je cilj da završite u krevetu sa tom osobom, onda nema ništa gore. Em vam je presela hrana, em nema ničeg posle nje.

Srećom, ljudima je toliko bitno ono što će se desiti posle hrane da su istražili koje to namirinice treba jesti. William Chey, profesor sa Univerziteta u Mičigenu ima vodič šta da naručujete u restoranu da biste izbegli grozne probleme koji mogu da vas spreče da uživate u telesnoj ljubavi. Ako idete na branč, izbegavajte peciva. Ne, ni bejgl koji sad svi jedu nije dobra opcija za branč, verujte nam. Umesto toga uzmite stari dobri običan tost.

Ako idete na doručak zaboravite onu da je doručak najvažniji obrok u toku dana! Kobasice i slanina su totalni neprijatelji ubijanja telesnih nagona. Odlučite se za kajganu, bogata je proteinima. Samo pazite da nikako ne bude masna.

Ako idete na kafu, moramo vam reći da odustanete od toga da idete u omiljeni kafić jer je tu najbolja kafa. Kafa može itekako biti neprijatelj vašeg stomaka. Stoga, u čajdžinicu. Ne samo što je zdravo piti čajeve već je ugođaj uvek sjajan.

Ako volite meksičku hranu, ipak vam preporučujemo neka ne bude odabran meksički restoran kao mesto sastanka. Ostavite meksičku hranu za vreme kada se baš upoznate. Jasno vam je, meksička hrana može da stvori tornado u vašem stomaku. Ako baš želite da idete, onda naručite naćose beš previše umaka.

Ako želite da svučete nekog posle večere, a odabrali ste italijanski restoran, ne naručujte pizzu. Biće vremena da jedete pizzu zajedno. Najjednostavnija pasta je rešenje ako želite da i nakon večere budete u stanju da sa nekim odete u krevet.

Pozvali ste nekog da gledate film u vašem stanu. Verujte nam, ni čips, ni gumene bombone ne rade stvar. Samo kokice. To je old school varijanta koja nikada ne izneveri.

Ovo sigurno znate iz iskustva-pivo nikada nije bilo vaš saveznik u krevetu. Ako idete na piće posle posla pijte crno vino. Pivo pijte sa društvom. A u vinu je istina i uživanje.


ku Književno gastronomske poslastice Kolačići Kolačići neobičnog oblika i još boljeg ukusa kafa Da li je šoljica kafe ista u svakoj državi sveta? hrana Šta sve možete da pojedete za 30 dolara u različitim zemljama ·