collage
PULS GRADA · stilistika

Poziv na venčanje predstavlja pravu čast i privilegiju, jer to znači da ste se našli među odabranima sa kojima mladenci žele da podele svoju radost i sreću tog tako važnog dana u svom životu. Zbog toga i sama toaleta za taj svečani događaj treba da bude adekvatna i na visini zadatka. No, u želji da izgledamo lepo i glamurozno, nekada često preteramo, te je krajnji utisak loš, a ponekad čak i vrlo degutantan. Kako biste izbegli ovu zamku, u nastavku otkrijte koja je to odeća koju nikako ne bi trebalo da odaberete za odlazak na venčanje.

Iako u prvi mah može delovati vrlo komplikovano, istina je da samo treba da sledite nekoliko osnovnih pravila. Izbegavanjem nepoželjnih odevnih komada i materijala, greške ćete svesti na minimum, a vaša kombinacija biće dostojna svečanog čina vama dragih ljudi.

1) Bela boja

Najveća greška na venčanju jeste da se obučete kao mlada. Zbog toga bi belu, ali i boju slonovače, prljavo belu, pa čak i svetlo plavu boju trebalo da izbegavate u širokom luku. Ukoliko baš volite pastelne tonove, opredelite se za neke druge nijanse kako biste postigli što veći kontrast s mladom.

2) Odeća koja previše otkriva

Zaboravite na mini koktel haljine, već se opredelite za malo umereniju varijantu koja više odgovara uzvišenom tonu jednog venčanja. Suknje i haljine trebalo bi da budu otprilike do kolena, a ukoliko se ceremonija odvija u crkvi ili hramu, ne zaboravite ešarpu kojom ćete pokriti ramena.

3) Providni materijali

Kada idete na venčanje, izbegavajte odeću koja se providi. Tokom isprobavanja stajlinga, dobro osmotrite da li se išta nazire ispod odeće. Birajte jednostavnije materijale kao što su šifon ili saten, a ukoliko baš volite providne tkanine, neka to bude zanimljiv detalj na rukavima, pod uslovom da ne deluje jeftino.

4) Crno od glave do pete

Iako se crna smatra bojom elegancije, ova boja ujedno asocira i na žaljenje, te je bolje zameniti je nekim atraktivnijim, jarkim tonovima. Ukoliko pak volite tamnije nijanse, umesto crne izaberite teget, zagasito zelenu ili bordo nijansu.

5) Animal print

Animal print jeste vrlo popularan ove sezone, ali to ne znači da ga treba nositi u svakoj prilici. Umesto njega, opredelite se za neki malo suptilniji dezen kao što su tanke prugice ili tufnice. Ovi uzorci uneće dozu dinamike u vaše izdanje, a neće delovati napadno.

collage Kako stilizovati midi suknju ove jeseni collage Odevni komadi koje nikako ne treba da nosite na putovanju collage Obuća koja nikada ne izlazi iz mode collage Omiljeni jesenji trend u režiji poznatih dama · · · ·