fejsbuk
U VAZDUHU · društvene mreže

Društvene mreže imaju svoja pravila. Sigurni smo u to. Kodeks ponašanja koji važi za Facebook, ili onaj za Twitter, prosto, neke stvari ne postavljaš. Da, Internet trpi sve, ali poneki postovi su preterano iritantni.

Pa šta je to „ilegalno“ na društvenim mrežema? Šta to uznemirava druge korisnike koji taj sadržaj čitaju? Napravićemo listu stvari. Slobodno je ignorišite. Samo želimo da se zabavimo.
1. Oni koji postavljaju kilometražu koju su upravo pretrčali

To je stvarno super, imaš novu ljubav, trčanje. I niko se ne ruga zdravom načinu života. Ali, iskreno, ne interesuje nas. Iz dana u dan, iz nedelje u nedelju post o tome koliko pretrčiš.
2. Oni koji postavljaju fotke laptopa sa plaže sa porukom- kancelarija za danas

Da, vidimo da je to plaža. Znamo, more, pogled, jasno nam je. I shvatamo da danas nisi u kancu. Opušteno, samo da ti kažemo, ti i dalje radiš. Uzalud nam praviš zazubice.
3. Kada stalno stavljate fotke svojih prijatelja kako radite nešto uobičajeno ali sa bombastičnim natpisom

Znamo, voliš svoje prijatelje. Ali, nema potrebe da taguješ svakog minuta neku normalnu radnju i govoriš wow, mi se super provodimo. Vidiš da se smanjuje broj lajkova, vidiš. Vi ste samo obična grupa ljudi, nema ništa posebno. Super je što se družite, ali iskulirajte Facebook malo.
4. Oni što šalju zahteve za igrice

Budimo realni, da li je iko ikada prihvatio vaš zahtev u poslednjih 5 godina? Ne, i vi i dalje šaljete. Kome? Čemu?
5. Oni koji postavljaju svaki potez svog deteta.

Znate, deca sada tuže roditelje zbog postavljanja njihovih fotki na fejs. Razmislite. I znamo, volite svoje dete, ali razmislite, koliko komentara i lajkova dobijate i od koga. Ostali su vas verovatno do sada hajdovali.
6. Dosadni parovi

Vi ste u vezi već skoro deset dana, nema potrebe da nam Fejs bude zatrpan. Sve znamo, srećni ste, pronašli ste nekog u ovom groznom svetu. Ali, stvarno, sve da postavljate? Da li vi išta drugo i radite zajedno sem što se tagujete po Fejsu? A i evo zanimljive stvari, srećni parovi ne šeruju svoju ljubav onlajn. Proverite to ovde.
7. Komentatori političke i društvene situacije

Oni sve znaju, zašto je društvo tu gde jeste, šta je sledeći politički potez, kako da se reše neki problemi. Priznajte, ove postove više ni ne čitate.

selfie High Five selfiji: Ovo je najrizičnije za vaš telefon selfi Roditelji koji oponašaju selfije svoje dece poi Čovek i pas oponašaju poznate filmske scene zu Jedan Instagram nalog koji nije ono što se čini