cc06b6ccaf18d2e998b1e70b1b0781bc_800_420
U VAZDUHU · urban flash

Dermatoglifika je naučna disciplina koja proučava otiske prstiju i pomaže forenzičarima u kvalitetnom obavljanju posla. Na osnovu otiska, lako se može odrediti i profil ličnosti. Ova nauka puno je napredovala u poslednjih pedeset godina i podaci koji se dobijaju sve su precizniji.

Postoje tri glavna otiska prsta, sa varijacijama, a svaka osoba ima jedinstvenu šaru. Potrebno je da se dobro zagledate, da biste otkrili kakva je vaša. U nastavku saznajte koje osobine krase vašu ličnost.

1. Prstenasti

Ako vam otisak prsta ima prstenastu šaru, to znači da ste sangvinik. Staloženi ste i pronalazite balans u svemu. Vrlo ste srdačni i prijateljski nastrojeni, te lako sklapate poznanstva. Ne volite dosadne poslove i aktivnosti, jer volite izazove, nove ideje i zanimljive teme za razmišljanje.

2. Lučni

Ukoliko na jagodicama prstiju imate šare u obliku luka, vi spadate u grupu kolerika. Puni ste energije i sigurni ste u sebe. Zato ne čudi što ste tvrdoglavi i istrajni u svojim zamislima, sem ako vas čvrsti dokazi ne razuvere. Ono što vas izdvaja jeste vaša lojalnost. Pre biste se žrtvovali zbog onih koje volite, nego dozvolili da oni pate.

3. Kovitlav

Ukoliko na svojim prstima primećujete šare u obliku kovitlaca, to znači da ste flegman. Vi ste kratkog fitilja i vrlo ste temperamentni. Sa druge strane, vrlo ste prostodušni i niste zlopamtilo. Vrlo ste otvoreni i ne pričate ljudima iza leđa. Lako usvajate nova saznanja, koliko god na prvi pogled delovala nerazumljivo. Ovaj tip otiska javlja se u čak pet varijacija.

4. Raznolike šare

Ovaj tip otiska ne podrazumeva samo jednu šaru, već kombinaciju prethodne tri. Vi ste skloni nekonformizmu. Uvek mislite svojom glavom i radite po svom. Vi ste rođeni lider koji očekuje da ga drugi slede, a ne suprotno. Imate izraženu facijalnu ekspresiju, te vas ljudi često doživljavju kao arogantnu osobu, ali vi ne prezate od zluradih komentara. Prezirete pokornost, i nikome ne polažete račune za svoje postupke.

evolution-297234_960_720 6 popularnih mitova vezanih za biologiju Kradljivci vremena Ko i kako krade vaše vreme maxresdefault 50 načina da uđete u sobu: Koji vi najviše koristite? Stipendisti projekta 'Pokreni se za nauku' Oni pokreću nauku u Srbiji · · · ·