Kada vam kažu da ste lepi
U VAZDUHU · urban flash

Kako biste reagovali da vam nepoznata osoba priđe i kaže da ste veoma lepi? Da li vam se to već nekada dogodilo? Da li mislite da je takvo ponašanje nedolično, da bi nekoga moglo da provocira ili verujete da se na ovaj način izražava jedna jednostavna emocija i misao, koja je među ljudima sve ređa… Još uvek mlađana Shea Glover, koja ide u školu u čikagu, pokušala je da kroz jednostavan društveni eksperiment otkrije kako se osećaju ljudi kada ih iznenadite komplimentom.

Shea Glover ima 18 godina i veoma je radoznala. Toliko je pitanja na koja bi želela da dobije odgovore, a i toliko je stvari koje bi želela da otkrije, a koje ne može da pita ni odrasle ni profesore. Njeni vršnjaci bi mogli da joj pomognu u njenom malom eksperimentu, pa je stoga rešila da pita upravo njih. Uzela je kameru u ruke, i krenula hodnikom škole, zaustavljala ih nasumice i snimajući govorila kako za zadatak ima da snimi neke lepe stvari, pogledajte kako su oni reagovali.

U nežnim godinama, u toku i malo nakon puberteta, verovanje u činjenicu da na vama postoji nešto lepo, što je vredno iskrenog divljenja gotovo da je nemoguće. Stoga ne bi trebalo da vas iznenade ovi skromni i stidljivi pogledi momaka i devojaka u videu koji je napravila Shea, jer iako možda veruju da su posebni i jedinstveni, nikada za sebe ne bi rekli da su lepi, a jesu, svi, baš svi! Možda vam reklame za modnu kuću Benetton zvuče jeftino, ali ovaj takozvani „školski projekat“ pokazao je koliko u jednom popularnom sloganu ima istine.

Shea Glover je sprovela zanimljiv eksperimentOtvori galeriju
cover Rok zvezde i njihovi automobili Pokloni za ljubitelje mačaka Savršeni pokloni za ljubitelje mačaka Nije svaki Deda Mraz kao onaj sa reklame Najružniji Deda Mrazovi na svetu Street Fighter Kako je zaljubljenik u igricu „Street Fighter“ od svog tate napravio heroja · · · ·