DSCF0353-5a09f6a14370d__8801
KULTURA · fotografija

Balet kao teatarski oblik igre u poslednjne vreme sve više privlači pažnju fotografa koji žele da zavire iza scene i saznaju kako nastaju bajkovite plesne predstave.

Za nežnost i lepotu baleta zaslužan je svakodnevni mukotrpan rad, koji zahteva fizičku spremnost na nivou profesionalnog sportiste, ali i zebnju balerina i baletana da li će se uopšte naći unutar igračkog ansambla.

Na kraju dani i dani posvećenosti stanu u par sati predstave, tokom koje ih publika ocenjuje, a jedino merilo uspeha su glasne ovacije u ispunjenoj dvorane. Darja Volkova je balerina, ali pored baleta, ona svojim foto-aparatom beleži život baletnih umetnika koji je sakriven od očiju javnosti. Časovi plesa, prireme iza scene, probe nastupa, sve se to nalazi na ovim fotografijama koje odišu iskrenošću i umetničkom raskoši.

Ručak na brzinuOtvori galeriju
Jaszczurowka-02-12-2016-5a15969a63783__880_cover Zimska magija planina u Poljskoj egipatcover Zaboravljeni luksuzni domovi Egipta pagecover U njegovim crno-belim fotografijama uživa milion ljudi Žene na protestima Moćne fotografije žena koje protestvuju · ·