par
U VAZDUHU · urban flash

Svesni smo da svaki odnos može biti komplikovan i da ne postoji takva stvar kao što je savršen odnos. Čak i sa saznanjem da se iz svake veze nešto nauči, u onoj novoj javi se gomila izazova i situacija koje treba premostiti nekada i po prvi put.

Trebalo bi da u svakoj vezi o sebi, drugima a posebno odnosu između dvoje bliskih ljudi naučimo nešto novo. Šta je to najbitnije što bi moglo da se nauči?

1. Nisam savršen/a i to je u redu
Koliko veza je prošlo pre nego što ste ovo shvatili? I kad ste se opustili jer ste shvatili da nikada nećete biti savršeni a i to je sasvim ok? Ovo je bila najvažnija lekcija. Shvatanje da ne postoji savršena veza i savršena osoba.

2. Ako nisi spreman/mna nemoj ulaziti u vezu
Postavlja se pitanje- kako to da znaš? Ako se previše pitaš razmišljaš vagaš i tražiš razloge za i protiv, onda nisi. I možda jeste tačno ono da veze počinju onda kada se ne traži partner. I to je važna lekcija, naučiti da se bude solo tako da je to sasvim u redu. I da je bolje nego ući u vezu po svaku cenu.

3. Nekada stvari jednostavno ne mogu da se poprave
I nema preispitivanja i osećaja krivice. Ako se da sve od sebe, to je u redu. Ne može sve biti na nama. I ne možmo sve da popravimo.

4. Neće te svi povrediti
Ako je bilo jedno loše iskustvo ne znači i da će sva biti takva. Možda treba vremena da se opustite, ali ako ste pored nekog, pogledajte i njegovu/njenu dobru stranu.

5. U svakoj vezi se nešto nauči
Ne ponavljajte obrasce prošlih veza, nemojte misliti da ste sve prošli. Svaka veza je drugačija, činjenica je i da se vi promenite tokom vremena. Dopustite sebi da u novoj vezi otkrijete nove stvari!

Radi samo 6 meseci On radi samo 6 meseci godišnje Automatski nacrt Jesu li hipsteri otišli predaleko? Eksperiment: Parovi pričaju iskreno o sebi i o svom partneru Eksperiment: Parovi pričaju iskreno o sebi i o svom partneru žene Ženama je potrebno više sna nego muškarcima? · ·