Foto izvor: pexels
PULS GRADA · sport&rekreacija

Sigurno je da nam se ne vežba svaki put kad odemo na trening. Ali, znamo da ako propustimo i samo jedan termin već smo u problemu. Na kraju će se sve završiti na klasičan način uz izgovor „Mrzi me da idem“ a sav prethodni rad će pasti u vodu. A toliko znoja smo već prolili.

Čak i ako svakog puta treniramo sa istim ili sve većim žarom, postoje stvari koje svi (potajno) rade u teretani. Prva zajednička je da posmatramo nekog kako vežba jer nam se dopada. Takođe, selfiji su obavezni u teratni. Pogotovo kad se osećamo kao da smo najzgodnija i najjača osoba na svetu.

Nekima je ova navika vežbača iritantna, ali čemu inače služe sva ta ogledala osim za gledanje svog zgodnog tela? Jedna stvar koju većina radi kada niko ne gleda jeste ta da ne obriše spravu nakon vežbanja. Prosto, niko nije video, ne moram. A još jedan problem sa „gledanjem“ jeste kada nas zainteresuje sadržaj na TV-u pa zaboravimo zašto smo tamo gde jesmo.

Druga krajnost je kada se toliko zagledamo u spravu osobe do nas, pa upoređujemo brojke na monitoru. Ko je bolji? I to može da bude malo neprijatno kad osoba primeti.

To smo svi uradili, čak smo se u sebi i takmičili. Onda kad se osećamo nepobedivo. Teretana može da bude super mesto za socijalizaciju. Pogotovu kad je vreme za istezanje.

A postoje i super mesta za proveru telefona. Šta li se sve izdešavalo? Povremeno srećemo ljude koji su ceo trening na telefonu, zar ne?

Nekad hoćemo da se pokažemo pa uzmemo tegove veće kilaže od osobe koja radi do nas. I naravno, umiremo jer smo precenili svoje mogućnosti. Ali, ovo nas motiviše da budemo bolji.

Svi smo makar jednom zadržali spravu duže samo zato što je neko čekao na nju. I bio je to sladak momemnat. Ne znamo zašto, ali jeste. Znam da čekaš, pa ću raditi duže. A posle nekog vremena vežbanja u teretani spremni smo da osuđujemo druge vežbače. Ništa ne rade kako treba, zar ne?

reebok Predstavljene najtraženije patike u CrossFit boxovima širom sveta – CrossFit® Nano 6.0 Automatski nacrt Možda najgluplji autogol postigao je golman Sammy Ndjock Automatski nacrt Kristijano Ronaldo- neki ga smatraju plačljivkom drugi najboljim fudbalerom na svetu NIKE+ RUN CLUB PRIPREMA ZA BELGRADE 10k Na Kalemegdanu su počele pripreme za „Belgrade 10k“ · ·