couple-1853499_1280
U VAZDUHU · urban flash

Ne postoji savršena veza i svaki brak zahteva dosta truda i pažnje od strane oba partnera. Iako to ne mora da bude teško samo po sebi, ima onih postupaka i navika koje mogu da pogoršaju stanje i dovedu do nerazumevanja.

Svi koji su dugo u braku znaju da je neophodno imati dobru komunikaciju, biti predan jedno drugome i ponašati se kao deo zajednice, a ne kao sebična jedinka. Mnogo je potencijalnih pogrešnih razloga za određenu vrstu ponašanja, tako da to nosi sa sobom i veliku dozu preispitivanja. Za što bolji odnos, treba izbegavati sledeće postupke koji mogu biti katastrofalni.

Jedan partner pokušava da menja drugog

U vezi bi trebalo da obe osobe vole onu drugu zbog toga kakva ona jeste, a ne da potajno žele da se međusobno menjaju. Ovakva težnja može samo dovesti do razočaranja i besa, tako da uvek treba prvo poraditi na sebi i sopstvenim osobinama i postupcima.

Smanjena emotivna i seksualna bliskost

Intimnost je veoma važna u zdravim vezama i bilo kakva emotivna udaljenost ili nedostupnost jednog od partnera može dovesti do ogromnog pada bliskosti. A bez toga ne postoji jedan od ključnih aspekata uspešne veze.

Preveliki uticaj prošlosti

Mnogi problemi mogu nastati iz toga kada jedan ili oba partnera ne mogu da ostave prošlost za sobom i dozvoljavaju joj da kontroliše njihovo trenutno ponašanje. Iz prošlosti treba naučiti lekcije koje nisu za ignorisanje, ali se morate posvetiti novoj vezi bez tog tereta.

Finansije

Novac ne samo da je izvor mnogih problema kod pojedinaca, već je njegov uticaj još veći u partnerskom odnosu. Neslaganje može doći iz različite količine zarađenog novca, a naročito iz drugačijih želja za trošenjem istog. Ako jedan partner želi da štedi novac, a drugi da ga troši na uživanje, eto vam sukoba.

Nedovoljno pažnje za male stvari

Uprkos tome što uvek treba imati u vidu širu sliku, ne sme se zaboraviti ono malo što jednu vezu čini uspešnom i lepom. Nevolje u raju mogu doći kada se partneri ne cene dovoljno međusobno, više pažnje posvećuju svemu ostalom umesto vezi ili ne slušaju i ne shvataju koliko im ta druga osoba znači.

Stalno traženje nečeg lošeg

Stalno kritikovanje partnera i generalni negativni pristup braku ne može imati pozitivne posledice. Ukoliko se primećuje samo ono što nije u redu i u svaku situaciju ulazi sa negativnim očekivanjima, ishod ne može ni da bude dobar na kraju.


collage Šta crna boja odeće otkriva o osobi koja je uvek nosi? Vrata Ovo su najčešće seksualne fantazije japanese-budgeting-trick-universal Uz ovaj jednostavan japanski trik lako ćete uštedeti novac page-cover-senke Senke su ponekad zaista fascinantne · · · · ·